Trends

Alles wat je moet weten over permanente laserontharing

Ben jij het ook beu om je elke keer wanneer je een kleedje wilt dragen of elke keer wanneer je gaat zwemmen je benen te scheren. Scheermesjes die bot zijn, snijwondjes die vervelend aanvoelen, stugge haren die steeds opnieuw terugkomen? Dat zijn we allemaal beu! De voordelen van permanente laserontharing spreken meer en meer mensen aan en dat is terecht, op lange termijn maakt het leven alleen maar makkelijker. Wij vertellen u er graag meer over!

Een laserbehandeling: hoe gaat het in zijn werk?

De laser bestaat uit licht dat een bepaalde golflengte bevat. Zo kan een laser voor verschillende esthetische behandelingen gebruikt worden. Wanneer je een lage golflengte gebruikt is deze geschikt voor de verwijdering van de haartjes. Dit komt door verhitting van het haarzakje, waardoor het haarzakje kapot is en er geen haar meer kan groeien. Bovendien wordt de behandeling steeds uitgevoerd tijdens de groeifase van het haar, daarom moet je de behandeling meerdere keren herhalen. Bovendien beschermd een laser de opperhuid doordat de laser een gekoelde tip heeft. Op die manier wordt zowel de pijn als de beschadiging van de huid beperkt. Op die manier is de behandeling erg goed te verdragen. Je merkt na 1 of 2 weken dat de haartjes uitvallen. 

Wat kan je doen voor en na een behandeling?

5 weken voor het begin van de permanente laserontharing kan je best stoppen met het epileren, scheren, plukken van de haren waar je de behandeling gaat uitvoeren. Op die manier kan het laserlicht het pigment of de melanine in de haren beter absorberen. Sommigen raden wel aan je op de dag van de behandeling te scheren. Helaas zijn de meeste mensen er niet met een behandeling van af. De ontwikkelingscyclus van het haar blijft doorlopen, daardoor zijn er meerdere behandelingen nodig. Vooral omdat de haren in de groeifase het meest sensitief zijn, zoals we eerder al hebben verteld. Bij de permanente laserontharing kijken we meestal naar de te ontharen zone, het haartype, het huidtype en de hoeveelheid aanwezige haartjes. Bij de meeste personen rekenen we gemiddeld 5 tot 8 behandelingen. Hou er rekening mee dat er steeds 6 tot 12 weken tussen elke behandeling zitten. Op die manier verkrijgen we de beste resultaten. 

Welke lichaamsdelen kan je behandelen? 

Iedereen heeft last van vervelende haargroei op andere plekken, voor de ene is dit de benen, voor de andere kan dit bijvoorbeeld ook gezichtsbeharing zijn. Een van de meest voorkomende behandelingen zijn ook de bikinilijn en de oksels. Handig voor in de zomer natuurlijk, je hoeft je niet langer druk te maken over scheermesjes kopen en kan heerlijk genieten van een haarvrije zomer. Ook mannen kunnen zich permanent laten ontharen door middel van laser, ook een man wil er goed uitzien op de manier waar hij zich goed bij voelt! Permanente laserontharing is een bovendien een zeer veilige optie om de haren permanent te verwijderen. Je hoeft je daarna nooit meer te scheren, weg met de irritaties!

Gerelateerde artikelen

Back to top button