Belminuten of data? Wat vind jij het belangrijkst?

Als het gaat om de mobiele telefoon, heeft iedereen zo zijn of haar eigen manier om deze te gebruiken. Er zijn personen die er vooral veel mee bellen, voor hun werk, of gewoon, omdat ze dat gezellig vinden. Daar staat tegenover dat een groeiende groep mensen hun belminuten juist nauwelijks meer gebruikt, en de telefoon vooral gebruikt voor data. In welke groep hoor jij? En past je mobiele abonnement goed bij wat jij nodig hebt?
Hoeveel belminuten gebruik jij nog?
Ga je mobiele abonnementen vergelijken, dan zijn er verschillende criteria die je daarvoor kunt gebruiken. De prijs is natuurlijk altijd een belangrijke factor, maar de verschillen zitten hem vooral in waar je deze prijs tegen afzet.
Belminuten waren daarbij heel wat jarenlang de belangrijkste factor. Je wilde met je mobiele telefoon vooral kunnen bellen, waar en wanneer je maar wilde. En zo lang als je maar wilde. Kwam je boven de belminuten die bij je abonnement hoorden uit, dan betaalde je soms fors extra.
Maar hoeveel belminuten gebruik je nu nog in de maand? Er zijn nog steeds mensen die aardig wat bellen, maar die groep wordt wel steeds kleiner. Steeds meer mensen sturen vooral veel appjes, of gebruiken hun telefoon om video’s mee te bekijken, of heel de dag op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en de sociale bezigheden van hun vrienden. Zelfs bellen, als we dat doen, gaat steeds vaker niet meer via de belminuten maar juist via data. Bellen via WhatsApp raakt steeds meer ingeburgerd, en daar komt geen belminuut aan te pas. Om die reden zijn veel mensen vooral op zoek naar zo veel mogelijk data, en letten zij wat minder op belminuten.
Hoe vind je het beste abonnement?
Om te ontdekken welk mobiele abonnement het best bij jou past, is het goed om eerst eens in kaart te brengen wat je nu eigenlijk nodig hebt. Vaak krijg je daar een aardige indruk van door je laatste facturen er eens bij te pakken. Hoeveel belminuten heb je gebruikt, en hoeveel data?
Vervolgens kun je sim only abonnementen vergelijken, of abonnementen waar een toestel bij de prijs is inbegrepen. Zoek naar abonnementen die aansluiten bij wat jij nodig hebt, en zie wat de verschillende providers hiervoor rekenen. Dat helemaal zelf uitzoeken is niet nodig, een goede prijsvergelijkingssite heeft dat al voor je gedaan. Zo wordt het een kwestie van simpelweg op een rijtje zetten wat iedere provider je te bieden heeft, en te kiezen voor de laagste prijs die past bij jouw behoeftes.