Travel

Dit moet je weten over de Japanse cultuur voordat je in het vliegtuig stapt

Japan is een land dat veel reizigers intrigeert; het heeft een unieke cultuur die vrijwel onaangetast is door invloeden van buitenaf. Niet alleen is het eten divers en lekker, maar de unieke plekken om te bezoeken bieden de perfecte combinatie van stadsleven en rustige ervaringen in de natuur. 

Ben jij van plan om een bezoek aan Japan te plannen? Dan sta je ​​voor de reis van je leven. Maar er zijn een paar culturele dingen waarmee je rekening moet houden om het meeste uit hun tijd op deze prachtige bestemming te halen. Hier komen ze!

Eten tijdens het lopen is niet toegestaan

In veel landen is het gebruikelijk om een ​​mueslireep of banaan naar binnen te werken terwijl je op straat loopt, in het winkelcentrum bent of over zelfs bij de kapper zit. Maar in Japan wordt onderweg eten gezien als onbeleefd.

Dit vanwege de overtuiging dat het uitvoeren van een activiteit tijdens het eten betekent dat je het eten niet waardeert of ervan geniet. Koop je streetfood bij een kraampje tijdens een rondreis Japan? Zoek dan een bankje of wacht tot je stilstaat voordat je toeslaat.

Schoenen moeten altijd uit bij het betreden van een huis

Europeanen zijn veelal gewend om binnenshuis schoenen te dragen, tenzij ze onder de modder zitten. In Japan echter, wordt dit als enorm aanstootgevend beschouwd. Wordt je tijdens je reis dus uitgenodigd om bij een Japanner te komen eten? Doe je schoenen dan altijd bij de deur uit. 

In veel gevallen zal de gastheer je een paar pantoffels aanbieden om binnen te dragen. Bij hotels of in Japan zie je ook vaak borden die je verplichten je schoenen uit te doen in de hal en pantoffels te gebruiken. 

Praten aan de telefoon tijdens het transport wordt als onbeleefd beschouwd

Vind je het soms ook zo storend om te luisteren naar het luide telefoongesprek van iemand anders in het openbaar vervoer? Geen zorgen. In Japan zul je dit niet meemaken. 

Het is namelijk de onuitgesproken regel dat je nooit je telefoon mag opnemen in het openbaar vervoer. Dit is een ruimte om stil te zijn en respect te hebben voor de mensen om je heen. Zet je telefoon dus het liefst op stil als je in Japan de bus of de trein neemt.

Ga je op georganiseerde reis naar Japan, bijvoorbeeld met Tenzing Travel? Dan zullen zij alle dingen die je moet weten of de culturele verschillen voor de reis met je bespreken. 

Slurpen getuigd van goede manieren

Bij ons wordt slurpen tijdens het drinken of eten als iets onbeleefds gezien. Maar deze gedachte kunt je over boord gooien zodra je aan boord gaat van een vliegtuig richting Japan. Hier is níet slurpen eigenlijk juist iets wat als onbeleefd wordt beschouwd. 

Als onderdeel van de Japanse cultuur geeft slurpen tijdens het eten aan dat je van het eten geniet. En dit is iets wat alle Japanners enorm waarderen. 

Fooien geven is geen onderdeel van de cultuur

Wij geven meestal fooi in cafés of restaurants als we vinden dat de service goed was. In Japan is het geven van fooien echter géén onderdeel van de cultuur. Extra geld achterlaten bij het betalen van een rekening kan juist tot verwarring leiden. 

Het personeel kan je zelfs door de straat achtervolgen in een poging het extra geld dat je had achtergelaten terug te geven: een teken van hoe eerlijk en attent de mensen zijn op deze prachtige bestemming!

Zoals je ziet zijn er nogal wat dingen die anders gaan in Japan. Zorg dus dat je je voor je reis goed inleest over alle culturele verschillen. Op deze manier kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button