Overig

Waarom houden mensen van sport?

Het begon met mijn moeder, zij was een voormalig professioneel worstelaar die met haar man in World Wrestling (WWI) werkte. Dus ik vroeg: “Waarom houden ze van sport?” Mijn moeder zei: “Omdat het je het gevoel geeft dat er geen tijd is.” Welnu, die verklaring is waarschijnlijk onjuist voor de meeste mensen die er zijn, maar misschien zijn er nog steeds enkele redenen.

Sport maakt me aan het lachen, vrolijkt me op, helpt me gemotiveerd te blijven. Als we na school moesten gaan zwemmen en mijn broer niet kon zwemmen omdat hij blind was en rond moest lopen, schreeuwde mijn moeder tegen hem: “Zwem niet in het water totdat je gezichtsvermogen terugkomt. Sta op of ga weg!” Ze werd nooit boos dat ze hem niet kon zien of zelfs maar iets slechts over hem kon denken. Zo helpt sport ons om sociale wezens te worden. Nu ben ik het alleen, mijn vrouw, die ook van onze andere twee kinderen houdt. We hebben samen plezier door onze kinderen te zien sporten, en nu sommige kinderen voetballen en basketballen, ben ik zelfs meer te weten gekomen over wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa is gebeurd en over de worsteling waarmee mijn ouders te maken kregen. Ook gebruiken we to have fun van wedden.

Er zijn zoveel goede atleten die geen talenten hebben, maar gedwongen worden om te strijden en te vechten. Ze laten ons door hun acties zien dat ze om iets geven, zelfs als het niet om henzelf gaat. Onze zoon houdt bijvoorbeeld van honkbal, wat betekent dat hij met mij meegaat. Hij kan worden opgeroepen om naar al deze wedstrijden te kijken en mijn moeder zal hier niet over klagen. Ze stopt niet met praten met hem als hij me vertelt dat hij een grote jongen is of dat hij niet kan spelen zonder geprezen te worden. Onze dochter heeft een talent voor piano dat ze zelf heeft geleerd, en we praten elke avond terwijl we oefenen terwijl mijn vrouw over de videocamera waakt.

Haar favoriete ding over piano is het bespelen van de toetsen. Sommige mensen hebben een hekel aan sport en willen dat ze worden verboden, maar anderen houden ervan en willen dat iedereen naar buiten gaat om te spelen, ongeacht of ze talent hebben. Dit doet me denken aan de tijd dat mijn grootvader me leerde fietsen alleen, dus hij vertelde me: “Als je wilt fietsen, zul je fietsen, hoeveel talent je ook hebt. Als je veel van je spel houdt, zul je het leuk vinden om te sporten. Als je talent hebt, sport je eigenlijk . Maar als je eenmaal talent hebt, moet je een team vinden en proberen elke wedstrijd te winnen en harder te oefenen. Je zult tot het laatste moment moeten oefenen . Net zoals iedereen een coach nodig heeft om verder te groeien.

Waarom houden mensen van sport?

En na dit soort groei zul je uiteindelijk opgemerkt worden door een manager, dus ga je gang en probeer zo hard mogelijk te spelen. Dat is wat sporten is; ze leren ons dat we van elkaar verschillen en als we als team samenwerken, is alles mogelijk.” Eindelijk, het is waar, sporten is een ontsnapping. Als er iets ergs gebeurt, willen mensen kunnen ontspannen, voetbal kijken of niets doen. In de zomer als alles mis gaat op school, wil toch niemand opvallen. Maar als ik naar mijn voeten kijk, word ik eraan herinnerd hoe geweldig mijn leven is geweest en dat als ik beter zou worden dan alle anderen, dat eindelijk mijn ziel zou bevredigen. Omdat ik geen risico’s nam, zou ik niet zo succesvol zijn, of dat ik wat meer geld had kunnen verdienen.

Maar ik nam risico’s. Dit geeft me de vrijheid om alles na te jagen wat ik wil, alles wat belangrijk voor me is. Door sport in huis en in mijn hoofd te hebben , houden mensen van mij als dominante ouder. Ik heb de macht om te kiezen welke beslissingen ik neem en wat ik wil dat mijn kind wordt, omdat de keuzes die ik maak voor mijn kind zijn . Ik liet hem bijvoorbeeld elke dag de hele dag schaken zonder te klagen. Ook al was ik niet goed in schaken, ik schaamde me niet omdat hij zo slim was en ik wist dat ik hem nooit zou kunnen verslaan. Misschien word ik de volgende keer beter in schaken en krijg ik de kans om mezelf uit te dagen.

Misschien niet. Hoe dan ook, dit is waarom sport me blij maakt om ze te hebben , mensen die geen talenten hebben, willen hun talent gewoon weggeven. Ze willen dat ik mijn talent bekijk en bewonder en blij voor me ben, want op een dag zal ik meer over mezelf leren en meer vaardigheden ontwikkelen. Dus dan zullen ze zeggen: “Nou, je had geen talent, ik zou mijn risico hebben genomen, misschien had je gewoon niet het geduld om te lang te wachten voordat je verder ging.” Maar terwijl ze blijven oefenen, harder oefenen en nog harder oefenen, kunnen ze zich realiseren dat wanneer ze eropuit gaan en hun best doen, alleen de juiste hoeveelheid geduld aan hun kant nodig is. Hun hele lichaam schreeuwt “Nee!” en niemand gelooft het, het blijkt dat hun talent geen talent is dat ze hadden, maar een gave van God.

Niemand had ooit verwacht dat ze zangeres zou worden, maar ze deed het omdat ze naar haar hart moest luisteren en moest doen wat God van haar vroeg. Ja , we zouden allemaal een hogere macht moeten aanbidden, maar niet zomaar een hogere macht, maar de Heer Jezus Christus. Iedereen die hockey speelt, kent iedereen in hockey en vindt het ook geweldig. Aan de andere kant weten de mensen die van dansen houden, dat ze nooit iemand als partner zullen hebben, hoeveel talent ze ook hebben. Als ze in groepen of alleen gaan samenwonen, beginnen ze liedjes te zingen, te dansen, uit elkaars schoenen te tuimelen. Een man genaamd Timmy die gitaar speelt, schrijft graag liedjes en zingt ze en niemand vindt het leuk. Maar die jongen luistert graag naar zijn gitaar, speelt in de regen in het park en op het strand, dat brengt geluk. Het geeft hem niet alleen een speciaal gevoel, maar het verbindt hem ook met zijn vrienden en familie. Iedereen in de stad vond het heerlijk om op straat te spelen omdat ze zich daardoor anders voelden en ze wilden deel uitmaken van iets nieuws en leuks.

Waarom houden mensen van sport?

Als het warm weer wordt, wil iedereen zich in mooie kleren kleden en springen van vreugde en dansen als een gek in de straten, maar Timmy wil niet dansen alleen omdat het verdrietig is. Dus als de sneeuw begint te vallen vanwege de winterstorm, wordt hij depressief en besluit hij het voor zichzelf te houden, omdat hij het niet leuk vond om met mensen te delen en ze kunnen zien dat er iets mis met hem is. Dan begint hij ski’s te dragen en begint hij te volleyballen en een balletje te slaan met zijn vrienden, hij probeert ze te negeren maar ze lijken het niet te merken en al snel beginnen ze alle vier Timmy toe te juichen voor zijn talent. Zijn vrienden vergeten al snel de tijd dat ze werden genegeerd, maar de muziek van de winter zorgt ervoor dat iedereen blijft dansen en zingen en zorgt ervoor dat hij gelukkig blijft. Daar speelt het zich allemaal af. Muziek, kleding, eten en alles daartussenin om ons aan het lachen te maken en Kerstmis te vieren zoals Timmy.

Sporten is erg belangrijk omdat mensen proberen het beste te doen wat ze kunnen en wanneer je bereikt wat je wilt, voel je je geweldig en alsof het je leven echt beter of slechter heeft gemaakt dan de persoon die je was voordat je je talent had. Plus dat kind is gelukkig en voelt zich voldaan. En om eerlijk te zijn zijn sommige mensen jaloers op een man die talent heeft, maar ze kunnen niets zeggen om hun situatie te veranderen. En sommigen wensen dat hun kinderen geen talent hebben omdat ze jaloers zijn. Anderen wensen dat ze talenten hadden, omdat ze het gevoel hebben dat ze aandacht krijgen omdat hun kinderen ook succesvol zullen zijn. De meeste mensen die een hekel hebben aan sport zijn jaloers op mensen met talent. Die mensen zijn jaloers op dat kind dat denkt dokter te worden en succes wil hebben zodat het meer kinderen kan krijgen. Andere mensen zijn jaloers op jonge meisjes die getalenteerde zangers zijn omdat ze mooi zijn, maar ze missen het talent om de aandacht van vrouwen te trekken.

Deze mensen zijn jaloers op degenen die ballen kunnen gooien, maar ze kunnen ook niet met ballen gooien. En die mensen zijn jaloers op mensen die veel talent hebben, maar geen doelbal kunnen raken en niet goed kunnen verdedigen. Dus ja , ze zijn jaloers, waarom zijn ze jaloers? Ja , ik ben jaloers op veel mensen zoals ik, maar afgunst is een zonde en de gevolgen ervan in de wereld zijn schadelijk. Omdat afgunst het gevoel van eigenwaarde verlaagt en depressie bij individuen veroorzaakt. Ook kan het ertoe leiden dat iemand zelfmoord pleegt vanwege afgunst en jaloezie. Daarom zijn veel mensen die een hekel hebben aan sport jaloers op hun leeftijdsgenoten die talenten hebben maar niet zo goed kunnen presteren als hun leeftijdsgenoten. Jaloerse mensen hebben ook de neiging om hun partners en hun families te bedriegen omdat ze boos zijn dat ze niet tot de top van hun talenten behoren. Het resultaat van dergelijk bedrog zijn gebroken huwelijken en gebroken kinderen en niet alleen dat hun ouders hen ook voor de rechter slepen en hen verliezen als mensen leren van hun fouten. Mensen hebben het idee dat niemand rijk kan worden door wat ze doen, maar geen wonder dat mensen die van sport houden ongelukkig en jaloers zijn.

Ja, sommige beroemdheden zijn rijk en beroemd en leven in het paradijs, maar ik denk dat deze afgunst op rijkdom misplaatst en onnodig is, omdat je nooit geld kunt verdienen door alleen maar te bestaan.

Mensen zien graag de slechte falen. Ze horen graag de woorden: “Als je geboren was om te doen wat je deed, zou je het niet half zo goed doen als deze mensen.” Maar de realiteit is dat niemand kan slagen zonder moeite te doen en hard te oefenen. En om te slagen moet je hard werken en je best doen om in leven te blijven. Een jong meisje kan dromen van het winnen van een prijs en eropuit gaan om het te krijgen en gelukkig te zijn met zichzelf. Maar de echte wereld is anders. Je kunt niets bereiken, tenzij je er moeite voor doet. Dit betekent dat elke vrouw in de samenleving die een talent heeft, door moet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button