Huis

De voordelen en nadelen van een soundbar

Een soundbar is enorm populair voor mensen die beter geluid willen ervaren vanuit hun televisie dan het geluid wat standaard uit de tv speakers komt of een home cinema ervaring in hun woon- of slaapkamer willen beleven, zonder al teveel speakers rondom de televisie te hebben. Een soundbar is een langwerpige speakers, soms met een losse subwoofer, die je aan kunt sluiten op je radio of televisie om te zorgen voor een beter en voller geluid met een diepere bass. Je kunt de soundbar bevestigen aan de muur of neerzetten onder je televisie. Deze zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Wil je je soundbar toch koppelen aan losse speakers? Dan kun je deze vaak draadloos verbinden met de soundbar. Hieronder de voor- en nadelen van een soundbar. 

Voordelen soundbar

Soundbars zijn goedkoper dan complete home cinema systemen, terwijl het geluid niet altijd heel veel slechter is. Tevens is het compacte formaat van een soundbar en de hoeveelheid en de kwaliteit van het geluid die eruit komt een enorm voordeel. Duurdere soundbars hebben vaak ook HDMI ingangen, zodat je andere apparaten ook aan je soundbar kunt koppelen, of ze zijn uitgerust met Dolby Atmos, waarbij je nog meer geluid hebt door extra speakers die het geluid laten weerkaatsen via de muren of het plafond. Vaak is een soundbar te bedienen via een afstandsbediening (van de tv) of app. Via BesteKoopwijzer.nl de beste soundbars met elkaar vergelijken. 

Nadelen soundbar

Als je echt op zoek bent naar een complete bioscoopervaring. Dan biedt een soundbar nooit de complete vervanging van een dolby surround systeem. Je kunt dit wel nabootsen door te werken met losse speakers achterin, maar dan nog zal het geluid minder mooi klinken als een compleet systeem. Ook vormt een soundbar die geleverd wordt zonder subwoofer minder diepe tonen. Je kunt dus beter kiezen voor een versie met subwoofer, maar deze zal qua budget ook hoger liggen. Het nadeel bij een goedkope soundbar is dat je vaak weinig ingangen hebt om andere apparaten aan te sluiten op je soundbar zoals HDMI aansluitingen, terwijl er tegenwoordig veel apparaten aangesloten worden door middel van HDMI. Kijk daar dus goed naar voordat je een soundbar aanschaft. Zoek ook eens online naar een soundbar test, om te checken wat voor soundbars er getest zijn en hoe de reviews hierover zijn voordat je overgaat tot de aanschaf van een soundbar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button