Welke kleur past bij bruin interieur?

Na dagen- en wekenlang zoeken heb je eindelijk de perfecte kleur voor je interieur gevonden: bruin. Je vindt de kleur bruin echt fantastisch, want het past echt bij jou én je huis. Bruin geeft je de uitstraling die je zoekt, maar toch is je interieur nog niet compleet. Er mist iets. Je bent opzoek naar een prachtige kleur om in combinatie te gebruiken met je hoofdkleur bruin, maar je geraakt er maar niet aan uit! Na wekenlang nadenken wil je het bijna opgeven. Gelukkig hoef je dat niet te doen, want in dit artikel geef ik je enkele tips die je weer vooruit kunnen helpen!

welke kleur past bij bruin interieur

Een levendig interieur schep je met groentinten

Bruin is een mooie, doch veilige kleur om te kiezen als hoofdkleur voor je interieur. Bruin is namelijk een kleur die goed bij bijna elke kleur past, omdat het een mengeling is van 3 hoofdkleuren. Toch valt het ook een beetje te zien welk soort bruin je kiest. Kies je voor een roodbruin, dan staan groentinten er erg mooi bij. In een interieur wordt er vaak gebruik gemaakt van complementaire kleuren, omdat dat echt in het oog spring en je interieur dus erg levendig maakt. Mooie groenaccenten kan je leggen in de mat, de gordijnen of zelfs al door gewoon gebruik te maken van enkele leuke plantjes. Door bruin met groen te combineren, creëer je ook een natuurlijke, landelijke sfeer. Met fellere groenaccenten kan het natuurlijk ook goed bij een modernere inrichting.

Hou je van een Oosterse uitstraling? Combineer dan met geel!

De Oosterse stijl wordt steeds populairder en het is ook niet moeilijk om te zien waarom. Door een Oosterse stijl in je woning te creëren voel je je als een echte prins(es) in een sprookjesinterieur. Dat geel en bruin de ideale combinatie is om te gebruiken in een duizend-en-één-nacht- interieur bewijzen de verscheidene leuke Oosterse accessoires die je tegenwoordig kunt vinden. Een mooie Oosterse lamp in het geelbruin is dan ook een goede keuze om een Oosterse sfeer te scheppen. Pas wel op welk soort geel je gebruikt. Te licht of opvallend geel zal helemaal niet het gevoel geven die je wenst. Kies eerder voor een soort mosterdgeel of okergeel.

welke kleur past bij bruin interieur - geel

Verschillende kleuren? Waarom probeer je het niet met verschillende tinten?

Hoewel de kleur bruin mooi past bij verschillende andere kleuren, kan je natuurlijk ook altijd opteren om gewoon te werken met verschillende tinten van bruin. Ook dat kan een mooi effect geven. Denk bijvoorbeeld aan een mooi mokkabruin in combinatie met chocoladebruine accenten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de mokkakleur voor je muren en je accenten leggen door te kiezen voor chocoladebruine meubels. Zoals een zetel, stoelen, tafels.

Back to top button