Welke kleur past bij groen interieur?

Groen is een prachtige kleur. De kleur van natuur en rust. Het is niet voor niets dat je deze kleur vaak aantreft in de interieurs van verschillende woningen. Zelf heb je ook voor groen gekozen voor je interieur. Je bent dol op groen, die keuze was snel gemaakt. Enkel zit je al enkele weken te twijfelen over de kleur die er perfect bij zou passen. Aarzel niet langer, en neem een kijkje in onderstaande blog!

Voor een gewaagd en opvallend interieur combineer je met rood of oranje

Veel mensen houden van strakke, rustige kleuren zoals wit, grijs, zwart, enzovoort. Toch is dit zeker niet voor iedereen weggelegd. Als je zelf iemand bent die liever een risico neemt op het vak van kleuren, dan is rood een echte aanrader op Historisch Hout! Groen en rood, gek? Het klinkt misschien gek, maar groen en rood passen perfect bij elkaar. Groen en rood zijn namelijk complementaire kleuren, waardoor ze elkaar goed aanvullen. Zorg er wel voor dat je kiest voor een tint groen die in dezelfde lijn ligt als de tint rood. Afhankelijk van voor welk groen je kiest, kan je ook voor oranje gaan.

Wil je het nog iets specialer? De combinatie van groen, rood en donkerblauw zal je verbazen! Zo kan je groene muren combineren met knalrode accessoires om een speelse sfeer in je interieur te scheppen. Het donkerblauw voegt klasse toe. Als je gaat voor groen met fel oranje dan creëer je een rustige, doch levendige botanische sfeer. Dit is een heel andere manier om met deze kleuren te spelen. Welke look je ook verkiest met groen en rood (of oranje) creëer je de ideale sfeer waar je je écht in thuis voelt. Echt de moeite om te proberen dus!

welke kleur past bij groen interieur

Wil je een interieur met een classy uitstraling? Combineer dan met paarstinten en blauw

Groen past ook mooi met koude kleuren zoals paars- en blauwtinten. Zo kan je bijvoorbeeld voor donkergroen kiezen als hoofdkleur en de accenten leggen met verschillende paarstinten en donkerblauw. Maak het geheel af met gouden accenten om nog meer een classy uitstraling te verkrijgen. Het klinkt misschien als een kleurboek, maar geloof me het resultaat zal je meer dan verbazen. Deze verschillende kleuren geven een karaktervolle en unieke uitstraling aan je interieur!

Een jeugdige, trendy en sfeervolle uitstraling creer je met knalroze en lichtblauw

Knalroze en lichtblauw passen, hoe raar het ook klinkt, écht geweldig bij groen! Voornamelijk als je houdt van een stoere flirty look. De zoete uitstraling die je creëert met deze kleur zullen je gasten nog lang gespreksstof geven. Kies bijvoorbeeld voor groene muren en combineer knalroze en lichtblauwe accenten zoals een felroze staande lamp, lichtblauwe kussens, roze plaids, enzovoort.

Ben je niet zo gek op het felroze met lichtblauw, maar hou je wel van het stoere flirty effect? Kies dan voor groen met zachtroze en geelgroene accenten. Deze kleuren geven je interieur een beetje dezelfde uitstraling, maar toch net iets anders. Als basis kies je hier het best voor een felgroen kleur, zoals neongroen. Als je ze dan combineert met zachtroze en geelgroen dan heeft je interieur meteen een frisse, trendy uitstraling! Deze look is ook iets warmer als die hierboven. Ideaal voor zij die opzoek zijn naar een interieur die iedereen zich welkom laat voelen! Wil je je ruimte nog lichter maken? Gebruik dan glas! Met een glaszetter Utrecht is dit bijvoorbeeld eenvoudig gepiept!

Back to top button