Welke kleur past bij grijs interieur?

Je bent bezig met verbouwingen aan je huis en je weet welke stijl je wilt uitgaan. Je hebt gekozen voor de hoofdkleur grijs, en nu ben je enkel nog opzoek naar de juiste kleur die erbij past. Je wilt namelijk een mooi geheel die jouw interieur de juiste uitstraling geeft, maar er is zoveel keuze dat je niet meer weet wat te kiezen. Gelukkig volgen hieronder enkele tips die je op weg helpen.

Een sfeervolle, romantische en authentieke uitstraling met roze

Het voordeel van grijs is dat het een kleur is die mooi past met bijna elke andere kleur. Dat maakt het ook moeilijk om te kiezen. Het beste wat je kunt doen is kijken naar welke soort sfeer je graag wilt creëren. Heb je graag een interieur die romantisch en sfeervol is, dan is lichtroze een goede keuze. Kies voor roze kussentjes, lampen, plaids, dekentjes, enzovoort. Zorg ervoor dat roze niet overheerst, maar gebruik het om je interieur extra sfeer te geven.

welke kleur past bij grijs interieur

Creëer een ontspannende, no-stress sfeer met wit

Door grijs met witte tinten te combineren creëer je een kamer waar je helemaal tot rust kunt komen. Dat zal je zeker en vast wel kunnen gebruiken na een drukke werkdag. Voor kamers zoals de badkamer en slaapkamer is het dus een goed idee om grijs met wit te combineren.

fonQ.nl

Schep een natuurlijke en stoere sfeer met aardetinten

Als je zelf fan bent van een landelijk interieur dan is deze tips echt iets voor jou; grijs past namelijk prachtig bij allerlei aardetinten. Door grijs te combineren met mooie aardetinten creëer je een natuurlijke sfeer met karakter. Aardetinten zijn kleuren zoals: bruin, terracotta, sepia, maar ook bepaalde groen-, rood-, en geeltinten. Je kan er dus veel kanten mee op! Om de look van je interieur volledig af te maken, kan je ook gebruik maken van leuke meubels en accessoires die vervaardigd zijn uit natuurlijk materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een houten salontafel, lederen zetels, een schapenvelletje op de vloer, enzovoort.

welke kleur bank past bij grijs interieur

Creëer een luxueuze sfeer met blauw

Hou je eerder van een strak, modern interieur met een luxueuze uitstraling? Dan is blauw een goed idee. Grijs en blauw zijn een erg mooie combinatie, het zijn beide koude tinten in dezelfde stijl, waardoor ze goed bij elkaar passen. Blauwe accenten zorgen voor een luxueuze, moderne sfeer in je woonst. Toch als je kiest voor donker- of marineblauw. Als je een meer speelse uitstraling wenst, dan is feller blauw een goed idee.

Back to top button