Wat is een goed bed?

Eentje waarin jij comfortabel ligt en uitgerust wakker wordt, natuurlijk. Oftewel, de verschillende zaken waaraan jouw ledikant zou moeten voldoen, bepaal je dus helemaal zelf!

Lig je telkens weer te tobben en te woelen en kun je de slaap niet vatten? Dikke kans dat je niet het juiste matras hebt. Of te weinig steun ondervindt van je hoofdkussen. Misschien is je bedbodem aan vervanging toe. Wellicht een combinatie van al het bovenstaande.

Zolang jouw verslechterde nachtrust een fysieke oorzaak heeft, is de kwaliteit van je bed zeker weten de boosdoener. Maar hoe gaan we die te lijf? Door te zorgen dat je kwalitatief hoogstaand materiaal in huis haalt! Jouw vermogen om comfortabel te slapen en fris als een hoentje op te staan is namelijk de zorg van Slaaphof.

Hoofdzaak

Zodra je hoofd je kussen raakt, moet er al sprake zijn van een perfecte balans. Om comfortabel en ergonomisch te kunnen slapen heb je namelijk een ideale verdeling van je lichaamsgewicht nodig. Wanneer je rug recht ligt, kunnen we bijna met zekerheid stellen dat er van een dergelijke balans sprake is. En dus moeten ook je hoofd en nek, die immers direct aan je ruggenwervel gekoppeld zijn, eveneens gestrekt zijn.

Oftewel, zorg ervoor dat je kussen niet te hard of juist te zacht is; zo wordt de balans waarnaar we streven namelijk ruw verstoord! En dat kan weer leiden tot rug- en nekklachten.

Aan den lijve

Uiteraard zijn de eigenschappen van je hoofdkussen niet de enige factoren die bepalen wat de mate van ondersteuning is. Ook je matras moet de perfecte samenstelling hebben voor jouw lichaam. Je lengte, postuur en gewicht spelen hierbij een grote rol. Evenals het soort bed dat je wellicht al in huis hebt. Gelukkig kun je bij Slaaphof van onze digitale keuzehulp gebruikmaken. Op basis van verschillende eigenschappen en voorkeuren krijg je een persoonlijk en deskundig advies over wat voor soort matras jij het beste aan kunt schaffen.

Een verhaal met een bodem

Een dubbele, kun je eigenlijk wel zeggen! Misschien zelfs meer. Je hebt immers het bed zelf waar je lattenbodem op rust, waar je matras weer bovenop ligt. Want heb je nou het idee dat het aan de kwaliteit van je kussen en matras niet kan liggen dat je zo slecht in slaap komt of niet uitgerust wakker wordt? Probeer dan eens een topkwaliteit Swissflex lattenbodem! Deze is in allerlei verschillende posities te manoeuvreren, dankzij de flexibiliteit van de veermodules.

Uiteraard kunnen onze experts je ook persoonlijk adviseren over de vele mogelijkheden die Slaaphof te bieden heeft. Samen vinden we de ideale onderdelen voor een bed dat jouw nachtrust aanzienlijk zal verbeteren!

Back to top button