Overig

Budgetteren kun je leren: vier tips om zoveel mogelijk geld te besparen

Dat Nederlanders over het algemeen bekend staan als mensen die proberen te letten op hun uitgaven weet iedereen wel. Nu kan je op de kleine centjes gaan letten, maar belangrijker zijn de grotere onderwerpen. Daar ga je namelijk ‘t echte verschil maken. Gelukkig hebben wij alle grondregels even voor je genoteerd!

Niet. Meer. Lenen.

Kijk, onder een studieschuld of hypotheekkosten kom je vandaag de dag niet meer uit. Belangrijk hierbij is wel dat je het enigszins binnen de perken houdt. De kleinere leningen ga je het liefste ook uit de weg. Dan hebben we het niet per se over die tien euro die je van je moeder leent, maar meer over de iets grotere bedragen die normaliter maandelijks worden afgeschreven. Deze kunnen toch best pijnlijk zijn, dus kies er bijvoorbeeld voor om je telefoon- en sportschool abonnement en eventuele toestelkosten in één keer af te betalen. Wat betreft je smartphone: vaak zijn er genoeg sim only aanbiedingen waar je op in kunt spelen. Dit maakt je maandelijkse kosten al iets lager. 

Bespaar op je televisie- en internet abonnement en energiekosten

Dit is er eentje die er snel bij in sluipt. De meeste mensen laten hun televisie- en internet abonnementen namelijk stilzwijgend verlengen aan het einde van het jaar. Je kan echter goedkoper uit zijn wanneer je overstapt naar een andere provider. Of, nog een andere optie; probeer bij je huidige provider te laten weten dat je verder kijkt. Vaak bieden ze je dan een korting aan, zodat je bij hen blijft. Je kan er ook voor kiezen om je vrije avond te besteden aan het vergelijken van energietarieven, of zelfvoorzienend stroom opwekken door het gebruik van zonnepanelen. Is even duur in de aanschaf, maar dit verdien je zo weer terug.

Verzekeringen vergelijken

Een mens heeft doorgaans redelijk wat verzekeringen die afgesloten moeten worden. Je zorgverzekering, autoverzekering, overlijdensrisicoverzekering.. Neem je in ieder geval voor om in december een vast ‘overstapmoment’ in te plannen voor je zorgverzekering, dat kost je maar twee minuten. Op die overlijdensrisicoverzekering kan je overigens ook enorm besparen; de premies hiervoor zijn de laatste jaren alleen maar gedaald. Als je gezond bent kan je vaak hartstikke snel overstappen naar een andere goedkopere verzekeraar. Concluderend: je kan genoeg stappen nemen om goedkoper te leven. De grootste maandelijkse uitgave waar je op kunt besparen is toch wel je mobiele telefoon. En, hoe je het ook wendt of keert, met een sim only ben je sowieso goedkoper uit. Bekijk op deze pagina de aanbiedingen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button