Welk zand voor bestrating?

Als jij binnenkort van plan bent om te zorgen voor bestrating in jouw tuin, dan is het handig om te weten welk soort zand je hiervoor moet gebruiken. In deze blog zullen wij een duidelijke uitleg geven in wat voor zand voor bestrating gebruikt kan worden. Op deze wijze zal jouw zoektocht naar de juiste zand soort een stuk makkelijker verlopen. Je hoeft dan slechts uit deze lijst te kiezen. Er zijn meerdere zandsoorten die voor bestrating gebruikt kunnen worden. Dit is fijn omdat je zo een ruimere keus hebt. Hierom volgt een weergave van de verschillende zandsoorten voor bestrating.

Tuinartikeltotaal, de totale webshop voor uw tuin

Ophoogzand

Ophoogzand is perfect voor het aanleggen van tuinbestrating. Je kunt het ook gebruiken om gaten en kuilen te dichten of jouw tuin wat te verhogen. Ophoogzand wordt daarom ook wel eens vulzand genoemd en kan zonder moeilijkheden worden gebruikt.

Grindzand

Dit zandsoort bestaat uit grond en zand. Door het grind heeft deze zandsoort een grof structuur. Het is een heel goed fundament voor beton.

Voegzand

Voegzand wordt soms ook we brekerzand genoemd, maar dit is een fout. Brekerzand is een totaal andere zandsoort. Voegzand is een gezuiverd zandsoort die je in meerdere kleuren kunt vinden. Dit kan weer voor een totale andere uitstraling. Als je voor een bepaalde kleur kiest, moet je er wel erg in houden dat deze kleur na verloop van tijd zal vervagen. Als je dus dit totaal niet wilt, wordt het aangeraden om een andere zandsoort te kiezen.

Brekerzand

Dit is gebroken zand welke erg handig is voor het invegen van de aangelegde bestrating. Brekerzand heeft als doel ervoor te zorgen dat de bestrating goed blijft zitten.

Speelzand

Dit zandsoort is het zand wat je in de kinder zandbakken ziet. Het is zand dat schoon is en geen grof structuur heeft. Het is daarom ook gebruiksvriendelijk.

Metselzand

Dit is een zandsoort welke ideaal is voor het maken van mortel. Het is goed voor het maken van een goede fundering. Het is wel een scherp zandsoort en heeft harde korrels. Het is dus minder gebruiksvriendelijk dan bijvoorbeeld speelzand.

Nu heb je een beter beeld van welk zand voor bestrating gebruikt kan worden. Je merkt dat de keuze erg ruim is en dat elk zandsoort haar eigen eigenschappen heeft.

Back to top button