Huis

Vermoeiende dag achter de rug? Kruip dan maar snel onder de wol!

Maar waar ligt die wol precies op waar je onder kruipt? Het antwoord op die vraag bepaalt voor een groot gedeelte hoe goed je zult slapen!

Raam open of dicht, verwarming op z’n hoogst dan wel uit en het verschil tussen licht en donker in je slaapkamer maken veel uit voor hoe verschillende mensen in slaap komen. De een valt overal en waar dan ook als een blok neer, de ander stelt juist weer hogere eisen. Is dat iets om wakker van te liggen? Nou, letterlijk en figuurlijk wel, ja. Want niet alleen de omstandigheden in de ruimte waar je slaapt zijn van invloed, ook het bed waarin je slaapt is van groot belang. Wanneer je bodem en/of matras niet aan jouw ergonomische wensen en eisen voldoen, zul je niet uitgerust wakker worden. Maar wel mogelijk met nek- of rugklachten.

We gaan daarom hieronder op verschillende soorten bedden in, zodat je zelf kunt kiezen waarin je slaapt. Let wel, we gaan de bekendste varianten bij langs; laat je informeren door experts over verdere soorten die voor jou interessant kunnen zijn. Vertrouw altijd op professioneel advies bij het maken van dergelijke belangrijke keuzes!

tweepersoons bed

Bed met ledikant

Deze term is wellicht een beetje misleidend. Er wordt namelijk gewoon een bed mee bedoeld dat uit vier planken van hout – hoewel tegenwoordig ook kunststof een mogelijkheid is – bestaat, twee korte en twee langere – tenzij het om een tweepersoons variant gaat, uiteraard. Hiertussen bevindt zich een springveer bodem en hij staat meestal op poten – doch soms ook direct op de grond. Uiteraard leg je hier een matras in, met eventueel een molton eronder en de dergelijke aankleding die standaard bij een bed komt kijken.

Zorg er in ieder geval voor dat je bed – ongeacht de soort – altijd overeenkomt met de lengte en de breedte van je lichaam. Dat zorgt voor een perfecte verdeling van je gewicht en staat garant voor een comfortabele nachtrust. Ook wanneer je met z’n tweeën slaapt, is de afmeting van jullie bed ontzettend belangrijk!

Waterbed

Verkijk je niet op het belang van de juiste keuze bij het selecteren van je waterbed. Er bestaan verschillende hardheden, zodat je zelf precies uit kunt kiezen waar je het liefste in ligt om de volgende ochtend fris en fruitig te kunnen ontwaken. Hoe hard of zacht je ondergrond is, bepaalt hoe goed je slaapt.

Zorg er bovendien voor dat je de temperatuur van je waterbed hebt afgeregeld en dat je profiteert van een gelijkmatige ondersteuning van het lichaam.

Boxspring

Wanneer deze term je is ontgaan, heb je onder een st- euhm, in een ander soort bed gelegen. En daar is niks mis mee. Maar het comfort van een boxspringcombinatie kunnen we iedereen aanbevelen! Zeker aangezien je dit zelf kunt samenstellen. In de beddenbodem leg je namelijk precies het aantal matrassen dat je zoekt, van de diktes van jouw voorkeuren! Kies voor grote merken als Serta, Schramm en Romantovich om iedere nacht weer volledig uit te rusten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button