Welke vloer bij vloerverwarming?

Wil jij graag vloerverwarming laten plaatsen? Dan moet je eerst weten welke vloer bij vloerverwarming past. De reden waarom jij eerst moet weten welke vloer bij vloerverwarming past is omdat er bepaalde vloeren zijn de geschikt zijn ervoor en andere die er niet voor geschikt zijn. De warmte moet namelijk goed door de vloer heen kunnen circuleren. Er moet zoveel mogelijk warmte boven de vloer uitstijgen. Er zijn bepaalde type vloeren die geen goede circulatie hebben. Ze hebben een intensieve isolerende werking en zullen de warmte niet boven de vloer uit laten stijgen. Visgraat PVC vloer is een type vloer dat wel uitstekend gebruikt kan worden bij vloerverwarming. Deze type vloer zal de warmte boven te vloer laten opstijgen en zal zo de hele ruimte doen verwarmen. We zullen nog meer vloersoorten in kaart brengen die eventueel ook gebruikt kunnen worden voor het plaatsen van vloerverwarming.

Beton- en natuursteen vloeren

Betonvloeren zijn gietvloeren die met cement gebonden zijn. Deze type vloeren zijn erg geschikt voor het gebruik bij het aanleggen van een vloerverwarming, omdat ze over een lage warmteweerstand beschikken. Zo kan de warmte goed door de betonnen laag worden opgenomen en weer worden uitgestoten in de ruimte. Dit geldt ook voor vloeren van natuursteen. Wel kan het bij het gebruik van natuursteen soms nodig zijn een anders soort wapeningsnet aan te leggen. Zo kun je vloer behoudt garanderen en kan je het roesten voorkomen.

Tegels van keramiek

Ook keramische tegels kunnen goed gebruikt worden voor het plaatsen van vloerverwarming. Er is een lage warmteweerstand waardoor de warmte makkelijk boven de vloer uit kan opstijgen. Ook keramisch parket is zeer geschikt om in combinatie met een vloerverwarming gebruikt te worden.

Nu weet je welk vloer bij vloerverwarming gebruikt kan worden zonder dat het zorgt voor slechte circulatie. Heb jij echter nog andere vragen? Zorg er dan voor dat je voor de aankoop en het aanleggen van de vloer in de winkel aan adviseurs het een en ander vraagt voordat je een dure aankoop doet. Zo kun je onnodig geld- en tijdverlies voorkomen.

Back to top button