Tuinverlichting aanleggen

Niet alleen overdag maar ook in de avonduren mag jouw tuin gezien worden. En hoe kun je jouw trots nou beter vieren dan deze letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers te zetten?

Dat laatste hoef je natuurlijk niet letterlijk te nemen. Want de lampen in je tuin kunnen precies zo subtiel zijn als je zelf wilt. Van felle en prominente spots tot subtiel geplaatste inbouwverlichting en alles wat daar tussenin zit, de mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos! Hoe veel lichten je gebruikt hangt af van de plekken in je tuin waar je focus op wilt leggen en hoe groot je oppervlak überhaupt is. Is hoe dan ook alleen de zon niet genoeg om de weelde van je geliefde tuin te benadrukken? Kies dan de beste, mooiste en handigste verlichting uit en leg die aan! Hieronder volgen enkele voorbeelden ter inspiratie.

Buitenverlichting met sensor

Natuurlijk kost het branden van lampen stroom. En wanneer er zich niemand in je tuin bevindt en ‘s avonds laat je gordijnen dicht zijn terwijl jij lekker binnen zit, waarom zou je je sfeerlichten dan aan laten staan? Doodzonde!

De meest voor de hand liggende oplossing is om buitenverlichting met sensor te plaatsen. Zodra je toch je tuin in loopt, zie je tenminste nog een hand voor ogen en ligt je persoonlijk aangelegde paradijs er ook nog eens prachtig bij. Dergelijke lampen kunnen aan een muur of aan/in de grond geplaatst worden.

Solar verlichting

Je tuin en vijver kunnen bovendien heel gemakkelijk op een manier worden verlicht die zichzelf letterlijk en figuurlijk terugbetaalt. Gebruik gewoon solar verlichting! Toegegeven, hier heb je behoorlijk wat minder aan op bewolkte en donkere dagen. Maar in principe wordt zonlicht omgezet in energie, die opgeslagen en in gebruik genomen wordt zodra de zon ondergaat. Laat ons heldere hemellichaam zich behoorlijk zien? Dan kun je op de gunstigste dagen profiteren van wel zes uren licht; allemaal opgewekt door de zon!

Sfeerverlichting

Pak het zo subtiel aan als je wilt met de lampen in je tuin. Zo zijn er een heleboel kleinere spotjes die de mooiste lichtomstandigheden teweeg kunnen brengen. Sommigen hebben zelfs de vorm van stenen met een spotje erin, die het dan ook geweldig doen rond – en in! – je vijver. Je kunt zelfs kiezen uit lampen die een volledig uiterlijk hebben van een stuk rots… maar dan een dat licht geeft! Natuurlijk hoef je dergelijke lampjes niet per stuk aan te schaffen. In plaats daarvan kun je van gerenommeerde merken, zoals Garden Lights, complete sets bestellen. Zowel door jouw uitstekende zorg als je sfeervolle verlichting krijgt je tuin daarmee precies de aandacht die hij verdient.

Back to top button