Spotify Web Player: Wat is het en wat kun je ermee?

Tegenwoordig kun je overal naar muziek luisteren. Of je nu thuis, onderweg of hardloopt, je ​​kunt doen wat je wilt. Nu bieden online streamingdiensten ook eindeloze muziekkeuzes. Daarom zijn smartphones en draagbare computers zonder enige beperking omgevormd tot muziekbibliotheken. je kunt zoeken naar je favoriete muziek of podcasts van YouTube, Spotify of andere online platforms. Je kunt Spotify ook als applicatie downloaden op je computer of smartphone. Hierdoor heb je direct toegang tot je gepersonaliseerde bibliotheek. je kunt Spotify Web Player echter ook gebruiken zonder de applicatie te downloaden.

Verkoop je mobiel aan GSMLoket

Wat is de Spotify Web Player?

Het verschil tussen Spotify Web Player en Spotify-app is dat je naar dezelfde inhoud kunt luisteren zonder de app te gebruiken. je hoeft niet eens toegang te hebben tot de premiumversie van Spotify. je hoeft alleen maar open.spotify.com in je webbrowser te typen en de webpagina laadt de Spotify-speler. Als je nog geen account heeft, kunt je dit in een paar snelle stappen regelen en dan afronden. je hebt toegang tot al je favoriete muziek of podcasts.

Wat kun je met de Spotify Web Player?

In feite heeft Spotify Web Player dezelfde functies als de Spotify-applicatie op een mobiele telefoon of computer. Het overzicht ziet er iets anders uit, maar net als in de app kun je je eigen playlist samenstellen, artiesten aan je favorieten toevoegen en je eigen podcastbibliotheek samenstellen.

Bovendien zullen er, afhankelijk van je smaak in de eerste paar weken, wekelijks veel playlists zijn die door Spotify worden samengesteld, wat geweldig is!

Luisteren naar je favoriete muziek – geweldig!

Op deze manier kunt je naar verschillende nummers van je favoriete artiesten luisteren en zelfs nieuwe muziek aanbevelen op basis van je zoekgeschiedenis. Dit alles kan eenvoudig worden gedaan zonder de app te downloaden. Je hoeft alleen in je webbrowser naar de webplayer van Spotify te zoeken en je hebt met één klik toegang tot alle content die je nodig hebt op het gebied van muziek en podcasts.

Verschil Spotify app en webplayer

De Spotify-applicatie en de webplayer werken volgens hetzelfde principe. Alleen webspelers hebben minder opties. De radiofunctie is bijvoorbeeld niet beschikbaar en de optie “bladeren” ontbreekt. je kunt gericht zoeken naar artiesten, albums of liedjes.

Muziek luisteren via Spotify Web

Open zo de webspeler van Spotify:

  • Ga naar open.spotify.com.
  • Tik op Inloggen rechtsboven op de pagina.
  • Log in met je account
  • Klik op Wachtwoord en typ het bijbehorende wachtwoord.
    • Het is ook mogelijk om met een Facebook- of Apple-account in te loggen. Klik in dat geval op Ga verder met Facebook of op Ga verder met Apple, en voer je inloggegevens in.

Je bent ingelogd en kunt Spotify gebruiken.

Webplayer gebruiken

Zoals eerder vermeld, zijn de webplayer en de geïnstalleerde versie van Spotify ongeveer hetzelfde. De webplayer ziet er anders uit. Het menu bevindt zich aan de linkerkant van het scherm. De inhoud waarop je hier klikt, wordt rechts in het hoofdvenster weergegeven.

Klik in de webspeler links in het menu op Home. In het hoofdvenster ziet je welke muziek je recentelijk afspeelde. Daaronder toont Spotify kant-en-klare afspeellijsten. Klik op een afspeellijst om te zien welke muziek de lijst bevat. Dubbelklik om een afspeellijst direct te starten

  • Klik op “Home” in de webplayer aan de linkerkant van het menu. Het hoofdvenster toont je recent afgespeelde muziek. Daaronder toont Spotify kant-en-klare playlists. Klik op de afspeellijst om de muziek die erin staat te zien. Dubbelklik om de playlist direct te starten

Onder “Bibliotheek” staat de afspeellijst die je heeft gemaakt. Klik boven in het hoofdvenster op “Afspeellijst”, “Podcast”, “Artiest” of “Album” om het item te vinden dat je wilt volgen.

Back to top button