Trends

Keukentrends 2021

Story Highlights
  • Opvallende rol van de kleur zwart
  • Ga met je keuken de hoogte in
  • De slimme keuken krijgt neer ruimte

De keuken is al lang niet meer de plaats waar jij je eten bereidt. Het is een verlengstuk van de woonkamer geworden en in de keuken wordt dezelfde klasse en stijl gevraagd als in de rest van je huis. Wij van inspirationblog.nl staan graag in de keuken en vertellen je dan ook graag over de keukentrends 2021. Neem voor je met de keuken aan de slag staat ook de algemene woontrends van 2021 even door.

Keukentrends 2021 kleuren

Wat betreft keukentrends 2021 kleuren zien we verrassend genoeg veel zwart. Zwart geeft een zeer stijlvolle uitstraling. In de keuken laat je steeds zwarte accenten terugkeren of je kiest voor een zwart kookeiland in een verder lichtere keuken. Bepalend in 2021 wordt ook messing en de metallic look. Dit geeft elke keuken een stukje glamour waardoor de keuken de blikvanger van je huis wordt. Om de mooie elementen in je keuken extra te belichten zorg je in 2021 dat de keuken mooie basis-, werk en sfeerverlichting krijgt. Met extra spotjes kun je bovendien bepaalde elementen nog eens extra belichten.

Keuken inspiratie 2021

Marmer zie je ook terug als je zoekt naar keuken inspiratie 2021. Marmer geeft je keuken een luxe uitstraling. Zo kies je voor een marmeren werkblad of een achterwand van dit natuurlijke product Marmer past bovendien in elke woonstijl. Dat is tegenwoordig ook een vereiste, want de keuken wordt meer en meer het hart van elke woning. Trends in 2021 is ook om de hoogte in te gaan. Kies dus voor hoge keukenkasten en een dunner werkblad. Dit geeft een strak en minimalistisch design. Bovendien gebruik je elke centimeter ruimte die er is. Door de hoogte in te gaan ontstaat als vanzelf een mooi lijnenspel en ook zo maak je van de keuken een heuse blikvanger.

Nieuwste keukentrends 2021

Oud wordt nieuw in 2021 als we kijken naar de nieuwste keukentrends 2021. Want elementen van de bekende mid-century design keukens keren terug in 2021. Het zijn de bekende houttinten uit de jaren vijftig en zestig in de vorm van donker eiken en notenhout. De materialen, texturen en kleuren van toen keren nadrukkelijk terug in het keukenbeeld van 2021 en die elementen worden slim gecombineerd met hedendaags design. Want dan ontstaat, mag je uniek noemen. In 2021 is er opnieuw weer meer ruimte voor gemak, comfort en duurzaamheid. De keuken wordt opnieuw slimmer en energiezuiniger. Je kunt de apparaten meer en meer met een app bedienen. Dan kun je denken aan slimme ovens en zelfdenkende koelkasten. De trends in de keuken in 2021 zijn dus divers. Zeker is wel dat de keuken meer en meer uitgroeit tot de nieuwe woonkamer en tenminste zo belangrijk is voor de stijl die je voert in je huis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button