Huis

Aankleding voor je gasten | Een stralend interieur

Hoog bezoek of vaste vrienden over de vloer? In beide gevallen moet jouw stulpje natuurlijk spik en span zijn! Maar wat moet je nou precies doen om de sfeer te verhogen?

Dat is een lastige vraag om te beantwoorden. Natuurlijk hangt dit van zowel jou als van je gasten af. Op wat voor manier kun je je bezoekers begeren en wat voor uitstraling komt helemaal overeen met jou als persoon? Ook afhankelijk van de situatie is of er vervolgens voor jouw gevoel een heleboel is dat je aan je situatie wilt veranderen om je interieur tot in de puntjes perfect te krijgen.

Hoeveel moeite je ook denkt te moeten doen, we hebben hieronder wat tips voor je verzameld waarmee je je woonkamer en eethoek zullen fungeren als een rode loper. Maar pas op straks zijn je gasten gewoonweg niet meer weg te slaan!

Meubilair

Nogal wiedes dat iedereen moet kunnen zitten, maar zowel het aantal zetels als de opstelling ervan kunnen van invloed zijn op de hoeveelheid gasten die je uitnodigt en andersom. Dat geldt al helemaal wanneer je ze zowel op de koffie als aan de eettafel wilt laten plaatsnemen.

Moet je dan een hele rits aan nieuw meubilair aanschaffen? Welnee! Althans, zeker geen stoelen of banken die je, nadat je bezoekers zijn vertrokken, nergens anders meer kwijt kunt. En zolang je genoeg plek hebt aan de eettafel, zijn de stoelen die hier staan een perfecte aanvulling op het aantal zitplekken in de woonkamer. Maar ja, dan moet je wel een eettafel en een aantal zetels hebben dat groot genoeg is om iedereen een plaats te geven om van jouw zelfgemaakte culinaire hoogstandjes te genieten!

Mocht dit nog niet het geval zijn en bestaat er een kans om het aan te passen, zorg dan dat je meubels goed aansluiten op de sfeer van de rest van het interieur.

interieur inspiratie

Spelen met licht

Je hoeft niet specifiek schaduw te creëren om de wat minder fraaie hoeken van je woning te verduisteren. Gebruik de lampen – en/of natuurlijk licht van buiten – juist om al waar je trots op bent letterlijk en figuurlijk in het zonnetje te zetten! Zo’n soort van licht uit, spot aan effect. Serieus, kijk maar eens wat één lamp of spotje meer dan wel minder doet voor de sfeer van je interieur. Een gezellige uitstraling creËren is dan ook helemaal niet zo moeilijk.

Wat ruik ik daar?

De verrukkelijke gerechten en hapjes die jij voor je gasten hebt bereid, natuurlijk. Maar dat niet alleen! Waarom zou je immers niet een heerlijk huisparfum gebruiken om de toon op een persoonlijke manier te zetten? Zet een aroma van bijvoorbeeld Lampe Berger in dat bij jou, je woning en/of het seizoen past. Prikkel daarmee zo’n beetje álle zintuigen van je gasten; in ieder geval de reuk, het zicht, de smaak en het gehoor. Door een muziekje op te zetten dat een ieders goedkeuring kan wegdragen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button