Hippe stoelen in 2020

Het derde decennium van de 21ste eeuw is aangebroken! Ja ja, laat dat maar eens goed in zinken. Ga er maar eens goed voor zitten. Maar op wat voor stoel precies?

Tja, we kunnen je dood gaan gooien met kleuren, stijlen, ontwerpen en merken die je in 2020 in huis moet hebben, aangezien je anders buiten de boot valt. Dat je interieur niet trending is wanneer je niet minstens 99% van de gestelde voorbeelden in huis hebt gehaald of aan ‘opgelegde’ regels niet voldoet. Maar ja, da’s natuurlijk allemaal dikke onzin. Wie zijn wij om jou te gaan vertellen wat je al dan niet mooi vindt? Het enige dat we kunnen en willen doen is je tips geven wanneer je de inrichting van je woning een zogeheten overhaul wilt geven. Oké, nou stoppen we met die irritante Engelse termen, hoor!

Eetkamer

Genieten van een heerlijke maaltijd doe je niet alleen met je smaakpapillen. Ergernis is namelijk troef wanneer je al die lekkernijen tot je moet nemen op een stoel die voor geen meter zit! Ergonomie is daarom minstens zo belangrijk als de marinade en/of kruiden van de maaltijd die op tafel staat.

Echter, niet alleen de tong en de rug hebben het hier voor het zeggen. Het oog wil ook wat! Kies daarom voor een aangename zetel van kunststof, leer of eentje bekleed met stof die ook nog eens de juiste kleur heeft. Je interieur vormt namelijk nog meer een eenheid wanneer alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn! Baseer je je hierin vooral op herfstkleuren? Dan is een zetel met leer als basis waarschijnlijk precies wat je zoekt. Natuurlijk behoren neutrale tinten ook tot de mogelijkheden; wit, zwart en grijs passen immers overal bij.

Bureau

Zowel stijl als een gebrek aan lichamelijke klachten zijn erg belangrijk wanneer je een nieuwe bureaustoel uitkiest. Zorg er dan ook voor dat je er eentje selecteert die op alle manieren die je wilt versteld kan worden. En uiteraard eentje die op alle fronten past bij de omgeving waarin het meubelstuk geplaatst gaat worden. Bovendien zal het je vast vaker gezegd zijn; blijf niet hele uren lang naar een scherm of een stuk schrijf/tekenpapier staren. Neem af en toe een momentje om even de benen te strekken.

Manusje van alles

Houd jij van multifunctionele meubelen? Dan is een hippe buisstoel wellicht precies wat je zoekt! Deze kun je namelijk in de woonkamer neerzetten maar past ook als gegoten bij een eettafel. Bovendien is zo’n zetel in allerlei vrolijke – en sombere – kleuren verkrijgbaar. De een vindt ‘m modern, de ander ouderwets; allebei hebben ze in dat geval gelijk. Al bijna honderd jaar (!) is de buisstoel namelijk al niet weg te denken uit onze maatschappij!

Back to top button