DIYHuisTuin

Werkplaats verrijken? Lees hier hoe!

Wanneer sleutelen jouw lust en je leven is, wil je dit uiteraard alleen maar doen met behulp van het meest professionele gereedschap. En in een werkplaats waar je belangrijke zaken terug kunt vinden!

In theorie lijkt dat een heel gemakkelijke opgave. Maar dan komt die vermaledijde praktijk weer om de hoek kijken! Want zodra je druk aan het sleutelen bent aan wat voor voertuig of grootschalig apparaat dan ook, je wilt je concentratie niet te hoeven verleggen naar randzaken. Voorkom dat je jezelf de aloude vraag moet stellen: Waar heb ik nou in godsnaam m’n [vul naam gereedschap in] gelaten?! Om vervolgens je gehele voorraad drie keer overhoop te halen. Dat zou toch eigenlijk helemaal niet nodig hoeven zijn?

Nee. En dat is het ook niet. Het is namelijk best gemakkelijk om niet in chaos en wanorde te vervallen. Je hebt hier wel de juist ehulpmiddelen voor nodig, uiteraard. Die willen we hieronder graag bespreken, zodat je precies weet wat je voor jouw werkplaats nodig hebt om jouw favoriete domein eenvoudig maar effectief volledig overzichtelijk te krijgen. En ook zo te houden, natuurlijk!

verschillende soorten gereedschap

Gereedschapskisten

Kun je een logischer plek verzinnen om je gereedschappen in op te bergen? Wij eigenlijk niet. En al helemaal niet wanneer we met het begrip ‘gereedschapskist’ allemaal hetzelfde bedoelen! Namelijk niet een langwerpig trommeltje waar alleen het hoognodige in past maar een metalen ladekast waar nagenoeg alle soorten gereedschap die je regelmatig gebruikt moeiteloos in passen. En dat nog op een overzichtelijke manier ook! Hierdoor weet je te allen tijde precies waar je aan toe bent en waar iedere tool in jouw uitgebreide verzameling zich bevindt.

Althans, we gaan er maar even vanuit dat je al een behoorlijke verzameling hebt. Zo niet, dan kun je ook deze handige kisten – zelf maar kasten, eigenlijk – bestellen die al helemaal gevuld zijn met topkwaliteit gereedschap. Maar lege exemplaren, die je desnoods zelf volledig aanvult, zijn eveneens beschikbaar. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de houten stellingen!

Gereedschapswagens

Uiteraard is zo’n kast hartstikke handig. Mede vanwege de vormen die al in de lades zitten, waar maar één soort specifiek gereedschap in kan liggen, zodat je je nooit kunt vergissen. Maar wat nou als jouw werkplaats een behoorlijk grote ruimte is? Zo’n groot en log geval versleep je niet zo eventjes van het ene naar het andere punt van jouw vertrek.

Hoogst waarschijnlijk had je bovenstaande kop al gelezen en vermoedde je dat we een oplossing aan zouden dragen. Nou, je had gelijk! Want van vooraanstaande merken als Mannesmann, Smoos en Beta bestaan er ook gereedschapswagens, die nagenoeg gelijk zijn aan bovengenoemde gereedschapskisten. Met als grootste verschil dat er wieltjes onder zitten, zodat je je gereedschapsvoorraad eenvoudig met je meeneemt van het ene punt naar het andere. Maak je werkplaats nóg efficiënter!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button