WhatsApp Web: Wat is het en hoe gebruik je het?

WhatsApp Web is de webversie van WhatsApp, dus je kunt ook vanaf je computer berichten naar vrienden sturen. In deze gids hebben we uitgelegd wat WhatsApp Web kan bereiken en hoe je het op iPhone kunt gebruiken.

Wat is WhatsApp Web?

WhatsApp Web is de WhatsApp die je hebt gebruikt, maar dan via de browser van je computer. je typt een bericht op het toetsenbord van je desktop- of laptopcomputer. je kunt bijvoorbeeld een nieuwe chat starten, reageren op een lopend gesprek of een groepschat starten.

Het maakt niet uit welke browser je gebruikt. De dienst is te gebruiken in alle bekende programma’s, zoals Google Chrome, Opera, Brave, Safari, Firefox en Edge.

Hoe werkt WhatsApp Web?

WhatsApp Web is een uitbreiding van de chatapplicatie op smartphones. Kort gezegd: nadat de telefoon is uitgeschakeld, is deze functie niet beschikbaar. Daarom zijn de berichten die je via de app-versie verzendt, zichtbaar op de webversie en vice versa. je kunt ook foto’s verzenden en verhalen over contactpersonen bekijken in de browserversie.

U kunt de webversie op een willekeurig aantal computers gebruiken. Nadat je zich heeft aangemeld, gaat je gewoon naar web.whatsapp.com op je computer en alle berichten worden automatisch geopend. Heeft je internet op een openbare computer (zoals een bibliotheek) gebruikt? Trek vervolgens na gebruik de licentie in. je kunt dit doen via het WhatsApp-webgedeelte van de Android-app.

WhatsApp Web inloggen

Inloggen op WhatsApp Web:

1. Pak de computer en open je favoriete browser;

2. Open de officiële website van WhatsApp Web;

3. Pak je Android-smartphone en open WhatsApp;

4. Klik op de drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens “WhatsApp Web”;

5. Druk op het plusteken in de rechterbovenhoek en scan de QR-code vanaf je computer;

6. je bent nu ingelogd op de webversie van WhatsApp.

WhatsApp Web downloaden

Daarnaast is WhatsApp op je computer ook zonder browser te gebruiken. Om dit te doen, moet je een programma downloaden. Dit is alleen mogelijk met Windows 8 (of hoger) of Mac OSX 10.9 (of hoger).

Installeer WhatsApp op een Windows-computer

1. Ga naar de whatsapp-downloadpagina om het .exe-bestand te downloaden.

2. Na het downloaden van het bestand, opent je het bestand om WhatsApp op je computer te installeren.

3. Na het installeren van het programma open je WhatsApp op je computer en scan je de QR-code om in te loggen. Elke telefoon is anders:

A. Android / iPhone / Windows Phone / Nokia S60: Open WhatsApp -> Menu -> WhatsApp Web
B. Blackberry 10: Open WhatsApp -> Veeg van boven naar beneden op het scherm -> WhatsApp Web
C. Blackberry: Open WhatsApp-Chat-Menu-knop-WhatsApp WebWhatsApp installeren op Mac OSX 10.9+

Ga naar de downloadpagina om het .zip-bestand te downloaden.

Wanneer het bestand is gedownload open je het bestand om WhatsApp te installeren.

Tijdens de eerste installatie zal je gevraagd worden of je WhatsApp wilt toevoegen aan je Programma’s map en je bureaublad dock.

Wanneer het programma is geïnstalleerd open je WhatsApp op je computer en scan je de QR-code om in te loggen. Dit verschilt per telefoon:

Android / iPhone / Windows Phone / Nokia S60: Open WhatsApp -> Menu -> WhatsApp Web

Blackberry 10: Open WhatsApp -> Veeg van boven naar beneden over het scherm -> WhatsApp Web

Blackberry: Open WhatsApp – Chats – Menutoets – WhatsApp Web

WhatsApp op je tablet

Hoewel WhatsApp nog niet beschikbaar is voor tablets, kun je via de dienst toch vanaf je apparaat berichten sturen. je kunt WhatsApp Web gebruiken. Hoewel de service eigenlijk is gebouwd voor laptops en desktops, kan deze ook normaal op tablets worden gebruikt. Je hebt alleen een internetverbinding nodig. Volg dan onderstaande stappen.

1. Open Google Chrome of andere browsers op de tablet;

2. Blader naar web.whatsapp.com en klik op de menuknop;

3. Vraag de desktopversie van de website aan en scan de QR-code die op het scherm wordt weergegeven;

4. Gebruik WhatsApp op je smartphone om de QR-code te scannen onder “WhatsApp Web” in het zijmenu.

Nadat je bovenstaande stappen heeft doorlopen, kunt je WhatsApp Web op je tablet gebruiken. Om de pagina sneller te openen, klikt je op het sterretje, of als je Chrome niet gebruikt, voegt je de pagina toe aan ‘Favorieten’. Ook kun je via hetzelfde menu WhatsApp Web op het homescherm plaatsen, waardoor de website nagenoeg hetzelfde werkt als de app. Onthoud dat de smartphone die je gewoonlijk op WhatsApp gebruikt, verbonden moet blijven met internet. Als je apparaat buiten bereik is, wordt de verbinding met WhatsApp op de tablet ook direct verbroken. Alle berichten en media worden hier opgeslagen; je tablet kan alleen de app bedienen. Er wordt geen inhoud op een externe server opgeslagen, alleen op het apparaat.

Wil je graag videobellen met Whatsapp? Bekijk dan ons uitgebreide artikel!

Back to top button