Trends

Inspiratie en tips voor een romantische date thuis

Liefde is een werkwoord. Je moet er allebei aan werken om de relatie goed te houden. Het is niet vanzelfsprekend dat een relatie goed blijft gaan. Als jullie hier beiden geen extra tijd of aandacht in investeren, dan is de kans groot dat het vlammetje uiteindelijk dooft. Natuurlijk begrijpen we ook dat er niet altijd evenveel tijd is. Als je na een lange dag werken thuiskomt, heb je niet altijd zin om ook nog eens extra aandacht aan jezelf of je partner te schenken. Zeker niet als je al langer samen bent en misschien ondertussen ook al een gezin hebt opgebouwd. 

Toch is het wel belangrijk om de zogenaamde date night thuis er in te houden. Dit is noodzakelijk om weer dichter bij elkaar te komen. En nee, dan bedoelen we niet weer de zoveelste keer series bingen via Netflix, maar echt iets speciaals doen samen. Iets waarmee jullie de relatie weer nieuw leven in kunnen blazen en voorlopig weer op kunnen teren. 

Klinkt goed, nietwaar? Maar hoe pak je dit dan aan? In dit artikel delen we de nodige tips en inspiratie voor een fantastische en bovenal romantische date thuis. 

Probeer iets nieuws 

Heb je al tijden een bijzondere fles alcohol in de kast staan? Maar heb je nog niet de juiste gelegenheid gevonden om deze te openen? Of wil je misschien al tijden poppers proberen om een keer dat unieke gevoel van euforie en spanning te ervaren? Dan is dit misschien het perfecte moment om dit eens te proberen. 

Er gaat niets boven nieuwe dingen proberen met de persoon waar je het meest van houdt. Het is niet alleen heel leuk om nieuwe smaken te proberen of te experimenteren met dingen die je nog nooit eerder hebt gebruikt, maar het brengt je ook nog eens nader tot elkaar. 

Extra tip: wil je poppers kopen? Zorg er dan voor dat je dit bij een betrouwbare shop doet. Neem nooit onnodige risico’s en lees altijd eerst de instructies goed door. 

Diepgaande gesprekken houden 

Als je al heel lang samenwoont, sluipt het er soms bij in dat je meer als broer en zus gaat leven. Je hebt ieder je eigen leven. Je eigen werk, de tijd met de kinderen en sociale momenten met vrienden. Als jullie eindelijk beiden thuis zijn, betekent dit meestal dat er een beetje uitgeblust op de bank gezeten wordt. Tijd voor diepgaande gesprekken is er niet. Verder dan een kort verslag over hoe je dag was, kom je meestal niet. 

Toch is er nog altijd heel veel om over je partner te weten te komen. Hoe lang je ook samen moge zijn. Probeer tijdens een date night daarom echte diepgaande gesprekken te voeren. Schrijf eventueel vragen en dilemma’s op en leg deze aan elkaar voor. Zo kom je weer dichter tot elkaar. 

Samen koken 

Hoe vaak komt het voor dat jullie echt samen in de keuken staan? Waarschijnlijk veel te weinig. En dat terwijl het juist hartstikke leuk is en ook nog eens een goede mogelijkheid biedt om met elkaar in gesprek te gaan. Verzamel daarom wat leuke recepten en ga samen aan de slag in de keuken. Zorg ondertussen ook voor een romantische setting bij de eettafel en de avond wordt vast onvergetelijk. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button