Health

Last van wallen? Een onderooglidcorrectie is de oplossing!

Veel mensen hebben last van wallen onder hun ogen. Wallen zorgen voor een vermoeide blik en een sombere uitstraling. Wanneer je last krijgt van wallen onder je ogen, dan kan dat erg vervelend zijn. Lees in dit artikel meer over de oorzaak en de oplossing.

Oorzaak van wallen

Vaak is een huidoverschot in combinatie met het uitzakken van onderhuids vetweefsel en vochtophoping de oorzaak van wallen onder je ogen. Ook kunnen wallen met de jaren verergeren door krachtafname van de kringspier rondom het oog. 

Onderooglidcorrectie tegen wallen

Wallen onder je ogen geeft je vaak een vermoeide uitstraling, terwijl je helemaal niet moe bent. Dat is natuurlijk erg vervelend. De oplossing om van je wallen af te komen is een onderooglidcorrectie. Deze kleine cosmetische ingreep verhelpt de wallen, waardoor je weer een frisse en jonge uitstraling krijgt.

Wallen ontstaan vaak door huidoverschot. Voor de ingreep wordt dan ook het huidoverschot nauwkeurig afgetekend om vervolgens verwijdert te worden. Het verwijderen van de overtollige huid wordt uitgevoerd met diathermie. Dit betekent dat je tijdens de onderooglidcorrectie nauwelijks bloed. Er is slechts een kleine incisie in de wimperrand onder je ogen nodig om een overtollig reepje huid weg te halen.

Soms is het nodig om ook wat onderliggend vet te verwijderen of beter te verdelen om de wallen te verhelpen. Na de ingreep wordt het wondje gedicht met een hechting. De plastisch chirurg zorgt ervoor dat er nauwkeurig gehecht wordt, waardoor de huis netjes aansluit, de hechting gemakkelijk te verwijderen is en het litteken nauwelijks zichtbaar is. Gemiddeld duurt een onderooglidcorrectie ongeveer 90 minuten.

Na de behandeling

Na een onderooglidcorrectie om wallen te verwijderen mag je zelf niet autorijden. Verder zal je opgezwollen ogen hebben met daarom heen bloeduitstortingen. Echter neemt dit allemaal binnen een week flink af. Soms is het zelfs al helemaal weggetrokken. Om de zwelling en bloeduitstorting na een onderooglidcorrectie tegen te gaan is het belangrijk om goed te koelen.

Een week na de behandeling is het nodig om de hechtingen te laten verwijderen. Veel mensen kiezen ervoor om de tweede week na de ingreep weer aan het werk te gaan. Het resultaat is dan al goed zichtbaar, maar zal de weken erna alleen nog maar verbeteren.
Heb jij last van wallen? En heb je mogelijk interesse een onderooglidcorrectie? Dan kan je geheel vrijblijvend bij Betan Clinics een gratis video consult aanvragen. Tijdens dit consult zal de plastisch chirurg al je vragen beantwoorden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button