Huis

Kinderstoel kopen: waar moet je op letten?

Bij het kopen van een kinderstoel wil je natuurlijk de beste stoel kiezen waarin je baby veilig en comfortabel kan zitten. Daarom geven wij een aantal handige tips waarop je moet letten bij het kopen van de beste kinderstoel. Lees verder om te weten wat belangrijke punten zijn om op te letten.

Stabiliteit

Voor een kinderstoel is stabiliteit enorm belangrijk. Je kindje zal niet alleen maar braaf stil blijven zitten in het stoeltje. Daarom is het altijd belangrijk om de stabiliteit van een kinderstoeltje te testen.

Bekend merk

Bekende merken zijn niet voor niets bekend. Bij merken als Hauck, Stokke, Nomi, Babyjem en noem zo maar op mag je ervan uitgaan dat de modellen uitgebreid getest zijn. 

Tuigje

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je kindje goed vast zit in zijn kinderstoeltje. De meeste ongelukken gebeuren namelijk doordat hij eruit probeert te klimmen. Kies daarom altijd voor een kinderstoel met tuigje. Het beste kan je een model kopen waarbij de bandjes zowel bij het kruis als bij de heup zitten. Het veiligste tuigje is een vijfpuntsgordel, waarbij de bandjes ook over de schoudertjes van je kindje gaan. Verder is het belangrijk dat het tuigje gemaakt is van zacht en stevig materiaal. Je wilt natuurlijk niet dat de bandjes snijden.

Rugleuning

Een kinderstoel met rechte leuning geeft de meeste steun aan het ruggetje van je kindje. Bij het kopen van een kinderstoeltje is het dan ook van belang om te letten op de rugleuning.

Verstelbaarheid

Het is handig om te kiezen voor een kinderstoel met een verstelbare zitting en/of voetensteun. Dit zorgt ervoor dat die ook gebruikt kan worden als je kindje is gegroeid.

Scherpe randjes

Check de kinderstoel altijd even of er scherpe randjes aanwezig zijn. Let ook op kleine openingen waarin de vingertjes van je kind misschien in bekneld kunnen raken.

Eetblad

Als het kinderstoeltje een eetblad heeft, dan is het fijn als deze stevig aan de stoel bevestigd is. Zo voorkom je dat de baby hem niet zelf kan losmaken.

Wielen

Een kinderstoel kan gaan rijden of omvallen als die meer dan 2 wielen heeft. Daarom kan je het beste kiezen voor een stoel met maximaal 2 wielen. Heeft die wel meer wielen? Check dan of deze geblokkeerd kunnen worden.

Gemakkelijk schoon te maken

Je kindje zal enorm veel gaan knoeien tijdens het eten in de kinderstoel, daarom is het verstandig om te letten op hoe gemakkelijk de stoel schoon te maken is.

Kussentjes

Een kinderstoel met kussentjes is natuurlijk lekker comfortabel voor je kindje, maar om schoon te maken zijn deze stoelen een stuk lastiger. Neem daarom een kinderstoel met bekleding zonder naden of afneembare kussentjes.
Bron: HetOuderschap.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button