Overig

Slim geld besparen door je kapotte telefoon te repareren 

Koos jij er voorheen ook vaak voor om je telefoon bij het aflopen van je abonnement na twee jaar te vervangen? Bepaald geen duurzame, laat staan voordelige keuze! Een nieuwe iPhone of Samsung smartphone kost tegenwoordig al snel meer dan 1.000 euro. Zeker bij de laatst uitgebrachte modellen van deze producenten. Een telefoon gaat daarbij veel langer mee dan twee jaar, zeker bij een beperkt tot gemiddeld gebruik. Vaak wordt een verzwakte accu als reden genoemd om toch voor een nieuwe telefoon te kiezen na twee of drie jaar. Zonde, want een iPhone- of Samsung reparatie laten uitvoeren vormt in zo’n geval een voordelig en duurzaam alternatief. Waar de accu mogelijk verzwakt is, geldt dat veelal niet voor de andere onderdelen van het toestel. Het vervangen van de accu kan voldoende zijn om er weer tijden mee vooruit te kunnen. 

Accu vervangen niet de enige interessante reparatie 

Niet alleen een verzwakte accu komt vaak voor na twee of drie jaar. Denk ook aan het risico op een barst in het scherm of de behuizing van het toestel. Een barst los je op door het scherm of de achterzijde van je iPhone of Samsung smartphone te laten vervangen. Voor het herstel van deze schade ben je gemiddeld tussen de 50 en 250 euro kwijt; de exacte kosten hangen af van het model smartphone wat je gebruikt. Je vindt de kosten van een iPhone repareren Rotterdam of in Amsterdam op de website van lokale reparateurs. Kijk bijvoorbeeld eens bij een partij als ThePhoneLab. Deze organisatie is in verschillende Nederlandse steden actief en biedt een breed scala aan reparaties aan voor modellen van uiteenlopende merken. 

Lokale reparateur sneller dan de producent van je telefoon 

Bij het laten repareren van een kapotte telefoon heb je in de basis twee opties: het opsturen van het toestel naar het reparatiecentrum van de producent hiervan, of het laten repareren van je telefoon bij een lokale organisatie. Dat laatste krijgt vaak de voorkeur. Het is goedkoper en sneller! Een lokale reparateur kan een telefoon vaak al binnen een half uur voor je repareren. Terwijl jij de boodschappen doet voor het weekend, wordt je telefoon gerepareerd. Stuur je het toestel op, dan ben je deze vaak minimaal een week kwijt. Daarbij krijg je geen vervangend toestel aangeboden, waardoor je lang niet bereikbaar bent. 

Tip: kies voor een organisatie die je garantie biedt op de gebruikte onderdelen bij een reparatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button