Overig

Verschillende soorten fietsen

Story Highlights
  • Zeer groot aanbod fietsen in ons land beschikbaar
  • Bezoek eens Rijwiel Cash en Carry
  • Meest populair is de elektrische fiets

Vroeger was het kiezen van een fiets geen ingewikkelde bezigheid. Dat klusje was zo geklaard. Je had de fiets met terugtraprem in dames- en herenuitvoering. Later kwam er de handrem bij en de laatste jaren lijkt het hek wel van de dag als het om fietsen gaat, want zo groot is het aanbod. Check het aanbod maar eens bij Rijwiel Cash en Carry. Je weet niet wat je ziet.

Heel erg veel verschillende soorten fietsen beschikbaar

Stap maar eens een gemiddelde fietsenwinkel binnen. Je weet niet wat je ziet, zoveel verschillende soorten fietsen zijn er. Nog steeds kun je een fiets met een terugtraprem kopen overigens, zoals er ook voor kinderen sinds jaar en dag prachtige fietsen beschikbaar zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er, in alle kleuren en precies wat je zoon of dochter wil. De fiets met handrem is gemeengoed geworden, zoals de stadsfiets ook al een graag geziene gast is in de stad.

Fietsen met trapondersteuning

De meeste aandacht gaat tegenwoordig uit naar de elektrische fiets. Logisch, want de fiets biedt ontzettend veel voordelen. Zo werd de elektrische fiets aanvankelijk gebruikt door wat oudere mensen, die meer en meer moeite kregen om zelfstandig te kunnen fietsen. Nu, met trapondersteuning dus, gaat het fietsen ze weer prima af en blijven ze mobiel en gezonder. Tegenwoordig echter, zie je jong en oud op de elektrische fiets. Voor het gemak, omdat ze elke dag vele tientallen kilometers fietsen naar school. Soms ben je met de elektrische fiets eerder op de plaats van bestemming dan met je auto. De elektrische fiets is nog steeds volop in ontwikkeling. Zo is er ook al de speed bike, een nog snellere uitvoering van de elektrische fiets. Deze speed bike haalt zomaar 5 kilometer per uur. Voor deze fiets geldt dat er wel een kentekenplaat verplicht is en je op de rijbaan fietst. Ook het dragen van een helm is verplicht.

Nederland is hét fietsland

Natuurlijk heb je ook nog gewoon de racefiets en de mountainbike, die zich de afgelopen jaren ook al sterk ontwikkelden. Omdat er heel erg veel fietsen beschikbaar zijn, blijft ook de fietsenmaker aan het werk. In elk dorp in ons land vind je nog wel een vakman, die snel problemen aan de fiets voor je oplost. Nederland is hét fietsland en nergens anders is de fiets zo belangrijk als in Nederland. Daar horen dus ook een grote verscheidenheid aan fietsen bij, en daar horen ook de fietsenmakers bij.

Gerelateerde artikelen

Back to top button