Overig

Eenvoudig overstappen van energieleverancier

Story Highlights
  • Zeg eenvoudig je contracten op
  • 123opzeggen doe je in drie simpele stappen
  • Er kan een opzegvergoeding gevraagd worden

Je kunt je contract met de energieleverancier op elk gewenst moment opzeggen. Wel dien je dan rekening te houden met het betalen van een opzegvergoeding. Pas wanneer de vaste periode van een, twee of drie jaar er op zit, kun je gratis overstappen. De meeste mensen die ervoor kiezen om over te stappen doen dat uit kostenoverwegingen.

Houd wel rekening met het betalen van een opzegvergoeding

Denk jij dat het elders beter kan en wil je Vattenfal opzeggen en je heil elders zoeken? Dat kan. Zit je nog in je vaste periode, dan word wel een opzegvergoeding gevraagd van de energieleverancier, Vattenfal in dit geval. De hoogte van de vergoeding die je moet betalen hangt af van energiecontract dat je hebt en wanneer je precies stopt. De vergoeding is vooral gebaseerd dus op de resterende looptijd, want die loopt de energieleverancier wat betreft de inkomsten nu dus mis. En dat moet gecompenseerd worden natuurlijk. Doorgaans is de opzegtermijn van een energiecontract overigens dertig dagen. Dat houdt in dat precies dertig dagen na je opzegging het contract stopt.

Er wordt meteen een opzegbrief voor je aangemaakt

Voor je overstapt, moet je je huidige verbintenis opzeggen. Om het je veel gemakkelijker te maken kun je dat tegenwoordig heel goed doen met 123opzeggen. Veel mensen hebben namelijk geen enkel idee hoe je nou een contract precies opzegt. Opzeggen doe je voortaan via 123opzeggen.nl en dat in drie heel eenvoudige stappen. Je zoekt eerst de naam van het bedrijf waarmee je het contract op wilt zeggen. Vervolgens voer jij je gegevens in en wordt er meteen een opzegbrief voor je aangemaakt. Je kunt er vervolgens voor kiezen om de opzegbrief voor een geringe vergoeding te laten versturen en je bent verlost van je contract en kunt nu gemakkelijk overstappen naar een nieuwe energieleverancier.

123opzeggen.nl kan je veel breder van dienst zijn

123opzeggen.nl kan meer dan alleen het opzeggen van het contract met je energieleverancier. In grote lijnen kun je er kiezen voor opzeggen van diensten op het gebied van dating, goede doelen, loterijen, media, politieke partijen, sport, telecom, vervoer, zekeringen en wonen. Je vindt er eveneens een handige zoeker waarmee je heel simpel zoekt op bedrijfsnaam. Met het inschakelen van de online hulp weet je zeker dat de opzegbrief helemaal compleet is en dat dus ook de machtiging voor de automatische incasso stopt. Wie verstandig is, maakt gebruik van deze online hulp waarmee overstappen een stuk eenvoudiger wordt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button