Overig

Welke voordelen zitten er aan een palletstelling?

Heb je voor jouw eigen bedrijf sinds kort een magazijn gehuurd of gekocht om artikelen in op te slaan? Dan zijn er een aantal spullen die je zeker kunt gebruiken om jouw magazijn mee in te richten. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld palletstellingen in jouw magazijn te plaatsen. Heb je nog geen idee wat een palletstelling stelling precies inhoudt? In deze blog vertellen wij jou meer over de voordelen van een palletstelling.

Wat is een palletstelling?

De naam palletstelling zegt eigenlijk al waar het product voor bedoeld is, namelijk voor het opslaan van pallets. De palletstellingen kun je op meerdere manier gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de pallets die je op het moment niet nodig hebt op elkaar stapelen en deze opslaan in de palletstelling. Zo zorg je ervoor dat de pallets netjes opgeruimd worden en het niet onnodig in de weg ligt in het magazijn. Maar je kunt ook pallets in de palletstelling plaatsen met grote en zware producten erop. Deze producten passen vaak niet in een normale stelling, waardoor het op een pallet geplaatst moet worden. De pallets worden in de stellingen gezet met een heftruck of palletwagen. Daarnaast kan het draagvlak van een palletstelling uit verschillende materialen bestaan. Dit heeft namelijk met het gewicht te maken wat gedragen moet worden.

Voordelen van een palletstelling

Er zitten meerdere voordelen aan het gebruiken van een palletstelling, maar welke horen hierbij? Hierbij geven wij je een overzicht:

  • Draagkracht: Palletstellingen hebben een vrij hoog draagvermogen, waardoor je veel gewicht op een palletstelling kunt plaatsen. Verkoop je bijvoorbeeld veel zware producten? Dan is dit voor jou een groot voordeel.
  • Flexibiliteit: Pallets met producten erop kunnen verschillen in afmetingen. Een palletstelling is op maat aan te passen, waardoor er veel mogelijkheden zijn.
  • Overzichtelijkheid: Een palletstelling kun je erg makkelijk inrichten, waardoor je een goed overzicht krijgt van de producten die je in de stellingen hebt geplaatst. Daarnaast kun je vrij snel zien hoeveel producten je van ieder soort nog hebt. 

Gebruikte palletstellingen

Ben je nog niet helemaal overtuigd om een palletstelling aan te schaffen? Misschien word je dat wel na het volgende te hebben gelezen. Lijkt een palletstelling je wel interessant, maar vind je het een dure aankoop, dan is er ook een andere optie beschikbaar, namelijk de Stellingstunt gebruikte palletstellingen. Het voordeel van een gebruikte palletstelling is dat deze een stuk voordeliger zijn dan een nieuwe palletstelling. Daarnaast is de kwaliteit van een gebruikte versie net zo goed als de nieuwe versie. Het voldoet namelijk altijd aan de vastgestelde veiligheidsregels, waardoor je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button