Health

Overstappen van zorgverzekering: Hier moet je opletten

November en december zijn de maanden waarin jij de kans hebt om over te stappen van zorgverzekering. Nu de zorgpremies voor 2023 bekend zijn, kun je aan de slag met het uitzoeken van de juiste zorgverzekering. Doe dit door gebruik te maken van een goede onafhankelijke vergelijker. Lees verder om te weten wanneer jij je huidige zorgverzekering moet opzeggen als je wil overstappen en wat voor voordelen overstappen kan hebben.

Belangrijke data voor het overstappen

Er zijn een aantal data die belangrijk zijn, als je van plan bent om over te stappen. Je kunt namelijk niet het hele jaar overstappen van zorgverzekering. Het is daarom belangrijk dat je jezelf goed laat informeren tijdens de ‘overstapmaanden’.

  • Prinsjesdag: Op de derde dinsdag in september maakt het kabinet veranderingen bekend voor de basiszorg. Ook wordt de verwachte zorgpremie bekendgemaakt.
  • 12 november: Dit is de laatste dag dat zorgverzekeraars hun zorgpremie voor 2023 bekend mogen maken. Na 12 november kun je starten met het vergelijken van zorgverzekeringen.
  • 31 december: Vóór 31 december zul jij je huidige zorgverzekering moeten hebben opgezegd. Als je dit niet hebt gedaan, zal je ook in 2023 je huidige zorgverzekering houden.
  • 31 januari: Vóór 31 januari moet je een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Deze nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari.

Hier moet je goed opletten bij het overstappen

Verzekeraars willen maar al te graag dat jij het aankomende jaar bij hen een zorgverzekering afsluit. Ze zullen je waarschijnlijk met een mooi verhaal willen overhalen om over te stappen. Het is daarom belangrijk dat je rustig en onafhankelijk zorgverzekeringen vergelijkt. Hoewel de basiszorgverzekering bij alle verzekeraars gelijk is, willen de aanvullende dekkingen vaak met elkaar verschillen. Het is daarom belangrijk om goed te weten wat voor zorg je verwacht nodig te hebben. Zo kun je aanvullende dekkingen afsluiten die jou voorzien in je wensen en zorgbehoeften.

Redenen om over te stappen van zorgverzekering

Er zijn genoeg redenen om over te stappen. Zeker voor aankomend jaar, waarin de zorgpremies flink zullen stijgen. Er is een grote kans dat jij je huidige zorgverzekering ergens anders goedkoper of uitgebreider kunt afsluiten. Lees hieronder enkele redenen om over te stappen van zorgverzekering:

  • Door over te stappen kun je een zorgverzekering afsluiten die aansluit op je wensen en zorgbehoeften
  • Door over te stappen kun je een zorgverzekering vinden met een goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Door over te stappen hoef je je geen zorgen te maken over eventuele kosten bij een medische tegenslag, maar kun je de beste zorg kiezen

Zorgverzekeringen vergelijken om naar over te stappen

Door de grote stijging van de zorgpremie en andere veranderingen in de basiszorg, is de kans aanwezig dat je graag van zorgverzekering wilt overstappen voor 2023. Het is dan belangrijk dat je uitgebreid de tijd neemt om de zorgverzekering te vinden die voldoet aan al je wensen. Zo vind je een zorgverzekering die past bij jouw persoonlijke situatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button