HuisTuin

3 grote voordelen van een veranda aan huis

De lente staat weer voor de deur, dat beginnen we steeds meer te merken. De temperatuur begint te stijgen en de nachten worden ook zachter. Dan krijg je toch al helemaal zin om weer lekker in de tuin aan de slag te gaan? Als je dit jaar extra wil kunnen genieten van jouw tuin, en het liefst ook langer, hebben we een goede tip voor je: Laat een veranda aan je huis bouwen. In dit artikel gaan we je vertellen wat de 3 grote voordelen zijn van een veranda aan huis!

1. Meer en langer van je tuin genieten 

Als je een nieuwe, moderne veranda laat plaatsen, kun je deze helemaal laten isoleren. Dat betekent dat je er het hele jaar door gebruik van kunt maken als je hem dicht laat maken. Zo kun je dus veel meer en veel langer van je tuin genieten, want je kunt er ook zitten als het regent of als het wat kouder is buiten. Mocht je er ook midden in de winter willen kunnen zitten, dan kun je zelfs verwarming of vloerverwarming laten installeren. Natuurlijk kun je de veranda ook al goed verwarmen met behulp van een pelletkachel of een elektrische kachel. Deze zorgt daarnaast meteen voor een fijne sfeer. Als jij jouw veranda laat plaatsen door een verandaspecialist, zijn de opties eindeloos. 

2. Een extra ruimte aan je woning 

Een geïsoleerde veranda kan dienen als een extra ruimte voor je woning. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld een kleiner woonoppervlak hebt en graag wat meer leefruimte wil creëren. Je kunt ervoor kiezen om de veranda als aparte ruimte te gebruiken, maar je kunt hem ook gebruiken om een grotere keuken of woonkamer te maken. Trek de stijl van de kamer door naar je veranda en je hebt een mooi geheel. Of misschien wil je wel een kantoor creëren omdat je vaak vanuit huis werkt, dat kun je ook perfect doen met een veranda. Het uitzicht op de tuin geeft je wellicht extra inspiratie. Wat voor ruimte je ook zou willen maken, een veranda aan huis is hier vrijwel altijd geschikt voor!

3. De waarde van je woning stijgt 

Ten slotte zorgt een veranda aan huis ervoor dat de waarde van de woning aanzienlijk stijgt. Je huis krijgt immers meer woonoppervlak en biedt hierdoor meer wooncomfort. Mocht je toch van plan zijn om ooit je woning te verkopen en te verhuizen, dan is dit natuurlijk mooi meegenomen. Een veranda is dus een goede investering, hoe je woning er verder ook uitziet. Met hoeveel de waarde van je huis stijgt, is afhankelijk van de afmetingen van de veranda, de materialen die zijn gebruikt en of de veranda wel of niet geïsoleerd is. We raden dus altijd aan om jouw nieuwe veranda meteen te isoleren. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button