Auto

3 Redenen waarom jij je auto zou moeten laten polijsten

Waar de een een absolute liefhebber is van auto’s, is het voor de ander niet veel meer dan een vervoermiddel dat ze van A naar B moet brengen. Toch is een auto veel meer dan dat. Los van het feit dat het vaak een flinke waarde vertegenwoordigt, wil je natuurlijk ook dat deze er een beetje toonbaar uitziet. Naast dat het verstandig is je auto regelmatig te wassen, is ook het polijsten van je auto belangrijk. Nu hoef je dit echt niet iedere twee weken te doen, maar is het wel aan te raden dit minimaal een keer per jaar te doen. Omdat niet iedereen overtuigd is van het feit dat dit belangrijk is, hebben we 3 redenen voor je waarom professioneel je auto polijsten Arnhem verstandig is. Dit geldt niet alleen voor nieuwere auto’s, maar ook voor de oudere modellen.

Herstel de originele staat van de lak

Onze auto heeft het nodige te verduren. Vooral in een land als Nederland, waar het weer met enige regelmaat best hevig kan zijn, kun je je wel voorstellen dat dit de lak van de auto niet ten goede komt. Tel daarbij op dat je ook onderweg te maken krijgt met allerlei vuil en ook steenslag tegen de auto, waardoor je laklaag er na verloop van tijd dof uit kan gaan zien en in het ergste geval zelfs beschadigt. Om ervoor te zorgen dat je auto er weer als nieuw uitziet, is polijsten een goede manier om kleine krasjes en ook de glans weer te herstellen. De bovenste laag wordt als het ware verwijderd, waardoor je laklaag weer glimt als nieuw.

Bescherming tegen weersinvloeden

Wanneer we in de auto zitten en het regent, beschermt de carrosserie ons hiertegen. Maar wat beschermt de auto nu eigenlijk tegen alle vuil waarmee het te maken krijgt? Hierbij moet je denken aan regen, UV straling van de zon, maar ook zaken zoals vogelpoep en vuil. Daarvoor is natuurlijk de laklaag. Omdat deze flink wat voor de kiezen krijgt, is het dus ook niet zo gek dat de kwaliteit steeds een beetje minder wordt. Door deze laag op z’n tijd goede laten polijsten door Shiny Bubble met daarvoor speciaal geschikte pasta, zorg je dat de laklaag weer wordt hersteld en deze de komende tijd weer tegen een stootje kan.

Verhoogde waarde

Iedereen weet dat de waarde van een auto ieder jaar minder wordt. Zelfs op het moment dat je met je nieuwe auto of occasion de garage uitrijdt, is de eerste paar procent al verloren. Nu zijn er natuurlijk uitzonderingen, maar is dit meestal niet het geval. Om er dan toch voor te zorgen dat je de auto bij een eventuele verkoop tegen een zo hoog mogelijke prijs verkoopt, is het aan te raden om de binnenkant goed te (laten) reinigen en de buitenkant te laten polijsten. Aangezien de eerste indruk vaak al voor een groot deel bepaalt of de koop wel of niet doorgaat, kan je dit zomaar eens wat extra’s opleveren. Zo kan een investering van een paar honderd euro, je bij een eventuele verkoop een veelvoud opleveren. Het is dus zeker iets om over na te denken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button