Overig

3 tips voor een leuke vaarvakantie in Friesland

Ben je dit jaar niet van plan om naar het buitenland te gaan voor je vakantie? Dat is helemaal niet erg, want in Nederland zijn er meer dan genoeg mooie plekken om naartoe te gaan. Wil je toch graag iets unieks doen deze zomer, iets dat je wel echt het ultieme vakantiegevoel geeft? Ga dan op vaarvakantie in het mooie Friesland. Hier vind je een hoop wateren waar je zonder zorgen op kunt varen, of je nu een vaarbewijs hebt of niet. In dit artikel geven we je 3 tips voor de ultieme vaarvakantie in Friesland!

1. Bezoek Nationaal Park De Alde Feanen 

Ga je een bootje huren in het mooie Friesland deze zomer? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Nationaal Park De Alde Feanen. Het is een van de mooiste natuurgebieden in Friesland, dus dit kan zeker niet ontbreken in je vaarvakantie. Het is een goede plek om je vakantie te beginnen, want er valt van alles te ondernemen vanaf dit natuurgebied. Je kunt hier heerlijk zwemmen, eten en bootjes kijken. En natuurlijk genieten van de mooie natuur en de rust om je heen. Het gebied is zo’n 2000 hectare groot, dus je kunt alle kanten op met je sloep of bootje. Er zijn een hoop kleine eilandjes waar je aan kunt meren als je een pauze in wil lassen of even wil lunchen met z’n allen. 

2. Vaar naar Leeuwarden 

Wil je een avontuurlijke vakantie: Ontdek Friesland in je huursloep. Je kunt in je bootje alle kanten op in deze grote provincie vol met natuurgebieden. Lijkt het je ook leuk om een stad te bezoeken tijdens je vakantie in Friesland? Vaar dan naar Leeuwarden. Vertrek je vanaf natuurgebied De Alde Feanen, dan kun je wel een halve dag onderweg zijn naar deze grote stad, maar het is wel een hele mooie route om te volgen. Je komt langs een hoop prachtige stukken natuur, maar ook langs een aantal gezellige dorpjes waar je even kunt stoppen als je wil. Aanmeren kun je in Leeuwarden makkelijk in Stadshaven de Prinsentuin!

3. Kamperen op of met je sloep 

Als je een vaarvakantie houdt in Friesland, wil je natuurlijk het liefst ook ergens kunnen overnachten met je sloep of bootje. Je kunt ervoor kiezen om op een van de eilandjes die je tegenkomt te kamperen, maar als je echt avontuurlijk wil overnachten, kun je een kampeersloep huren. Deze bootjes kun je eenvoudig omtoveren in een ideale slaapplek, zodat je geen tent mee hoeft te nemen. Je kunt de sloep helemaal dicht maken met een overkapping of tentdoek en er is een plek in de sloep om een tweepersoonsbed te creëren. Zo is je vaarvakantie compleet. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button