Huis

4 handige tips om je interieur persoonlijker te maken 

Ken je dat? Van die interieurs die eruitzien alsof ze zo uit een showroom zijn komen wandelen? Dat je eenvoudig kunt fotograferen voor een woontijdschrift? Niet iets om echt jaloers op te zijn. Want hoewel het er misschien op het eerste gezicht prachtig uitziet, ontbreekt het enorm aan een persoonlijke touch. Als je niet kunt zien wie er in het huis woont, dan heb je de plank volledig misgeslagen. Bij zo’n interieur voelt het niet meer als een thuis. Je mist de persoonlijkheid. 

Heb jij het idee dat dit in jouw woning ook misgaat? Of voel je je na maanden nog altijd niet thuis in je eigen woning? Dan is het tijd om hier werk van te maken. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je jouw interieur persoonlijker kunt maken. Hieronder volgen enkele handige tips. 

Kies voor design meubelen 

We kennen allemaal wel de meubels die in grote meubelwinkels worden aangeboden. Sterker nog: soortgelijke meubels tref je in vrijwel elk Nederlands interieur. Hoewel hier natuurlijk niets mis mee is, zorgt het er wel voor dat het interieur minder persoonlijk wordt. Zeker als er nog een paar mensen in de straat zijn die deze meubels in huis hebben staan. Als je echt voor meer persoonlijkheid wil zorgen en een unieke touch aan je interieur wil geven, dan is het goed om voor designmeubelen te gaan kijken. Deze vind je bijvoorbeeld in de Rolf Benz winkel in Eindhoven. Hier kun je niet alleen terecht voor unieke meubels, maar ook voor passend advies. 

Combineer verschillende stijlen 

Veel mensen geloven dat je je volledig aan één interieurstijl moet houden. Niets is echter minder waar. Het is juist heel trendy en leuk om diverse stijlen met elkaar te combineren. Bovendien voelt een interieur hierdoor ook minder statig en zorg je voor meer speelsheid. Denk daarom gerust buiten de gegeven kaders en experimenteer met diverse kleuren en stijlen. Probeer wel de eenheid te bewaren, zodat het geheel niet al te rommelig wordt. Dit is echt een kwestie van uitproberen. 

Persoonlijke meubelstukken en decoratiestukken 

De eenvoudigste manier om een interieur persoonlijker te maken is door simpelweg persoonlijke meubelstukken en decoratiestukken toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan erfstukken. Misschien heb je wel een oude fauteuil gekregen van je grootmoeder. Deze is wellicht heel anders dan de andere meubels en jouw eigen interieurstijl, maar maakt de woning daardoor des te interessanter. Bovendien kleeft er een goed verhaal en mooie herinneringen aan het meubelstuk. Hiermee maak je het interieur dan ook in één klap persoonlijker én geniet je direct van een absolute eyecatcher. 

Foto’s 

Nog een slimme manier om een woning persoonlijker te maken, is door meer foto’s in huis te plaatsen. Denk aan een mooie fotocollage van jouw meest dierbare herinneringen en momenten. Of kies ervoor om enkele fotolijstjes in huis te plaatsen, zodat je regelmatig de foto’s kunt wisselen. Dit is een leuke en eenvoudige manier om de woning een persoonlijke touch te geven. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button