Health

4 keer interessante nieuwe content op Netflix

Velen van ons vullen maar al te graag hun ontspannen momentjes op met Netflix kijken. Daar is immers genoeg te vinden om je bijna eindeloos bezig te houden. Iedere maand komen daar ook weer nieuwe dingen bij. We bespreken vier interessante dingen die in augustus op Netflix gezet zijn en het kijken waard zijn.

Depp v. Heard

In 2022 liep de zeer publieke rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard, die de tongen aardig losmaakte. Velen bejubelden de uitkomst, maar anderen zetten er vraagtekens bij. Vooral als jij bij die laatste groep hoort, ben je vast geïnteresseerd in de nieuwe documentaire Depp v. Heard, die halverwege augustus op Netflix is gekomen. Deze documentaire bestudeert de zo tegenstrijdige verklaringen in de zaak nogmaals nauwkeurig om te bepalen wie er nu eigenlijk de waarheid heeft gesproken en wie niet. Wie weet verandert het je kijk op de zaak!

Oxycodon

Oxycodon lijkt misschien op het eerste gezicht ‘gewoon’ een nieuwe dramaserie, maar dat is het niet. Het stelt namelijk nadrukkelijk een actueel thema dat speelt in Amerika aan de kaak: een heuse opioïdecrisis rondom de krachtige pijnstiller Oxycodon. Aan dit middel wordt miljarden verdiend, maar ondertussen raken steeds meer mensen er verslaafd aan, wat natuurlijk niet zonder gevolgen is. Dat wordt gedramatiseerd in deze zeer interessante nieuwe serie op Netflix.

Ladies First: A Story of Women in Hip-Hop

Denk jij bij hip-hop eigenlijk vooral aan mannelijke artiesten? Dan wordt het hoog tijd om dat beeld wat bij te stellen en diverser te maken. Feit is dat er namelijk ook meer dan genoeg vrouwelijke topartiesten onderdeel zijn van het verleden en het heden van de hip-hopscene. In de vierdelige serie Ladies First: A Story of Women in Hip-Hop wordt juist de nadruk gelegd op de vrouwen die er ook aan hebben bijgedragen om dit genre groot te maken. In de serie komen iconische mc’s als MC Lyte, Queen Latifah en Rah Digga plus hedendaagse sterren als Saweetie, Coi Leray en Latto aan het woord. Zo krijgen deze vrouwen eindelijk de erkenning krijgen die ze verdienen.

Afbeelding met tekst, kamerplant, bloempot, Mobiele telefoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Poisoned: The Dirty Truth About Your Food

Veel op Netflix kun je bekijken onder het genot van een hapje en een drankje, maar dat drankje laat je bij deze documentaire beter even staan. Het is niet uitgesloten dat je gaat kokhalzen van de dingen die voorbijkomen in Poisoned: The Dirty Truth About Your Food, want deze nieuwe documentaire op Netflix laat je anders kijken naar je eten. Het hele idee van een veilige voedselketen gaat op de schop en wordt als een vette leugen ontmaskert. Veel voedsel stelt mensen namelijk dagelijks bloot aan dodelijke bacteriën als salmonella en e.Coli. Gelukkig gaat het over de situatie in de Verenigde Staten, en kunnen we nog hopen dat het bij ons wel meevalt.

Als je dacht dat je Netflix uit had, heb je dus nog wat te doen de komende tijd. Dat is ook het mooie: het aanbod blijft zich te verversen, zodat je nooit echt alles wat de moeite waard is voor jou gezien gaat hebben.

Gerelateerde artikelen

Back to top button