Huis

5 Tips voor een seniorenverhuizingen

Bent u senior en gaat u binnenkort verhuizen? We kunnen ons voorstellen dat u dan een drukke periode tegemoet gaat. Spullen verhuizen, uw goede buren verlaten en een nieuw huis betrekken, het zijn grote veranderingen. 

In dit blog helpen wij u graag deze periode iets makkelijker te maken met 5 praktische tips, waardoor uw verhuizing minder stressvol verloopt. Neem ze rustig door en doe uw voordeel ermee tijdens uw verhuizing. 

#1: Laat uw verhuizing over aan een verhuisbedrijf

Onze eerste tip staat met stip op één, omdat een verhuisbedrijf u letterlijk het werk uit de handen neem. Sommige verhuisbedrijven specialiseren zich in seniorenverhuizingen, waardoor ze u heel gericht van dienst kunnen zijn. Deze specialisatie gaat verder dan u helpen met het sjouwen van de spullen. Zo kunt u ze onder andere inschakelen voor: 

  • het beëindigen of omzetten van abonnementen en contracten
  • demonteren en weer monteren van meubels
  • het maken van een planning voor de verhuizing
  • (tijdelijk) opslaan van meubels


Kortom, uw verhuizing overlaten aan een professioneel verhuisbedrijf zal u veel stress en werk besparen. 

#2: Maak een planning

Over de tweede tip is hierboven al kort iets gezegd: het maken van een planning. Tijdens een verhuizing gebeuren een hoop dingen tegelijk. Om het overzicht hierin te behouden en te zorgen dat er geen belangrijke dingen vergeten worden, is een goede planning erg belangrijk. 

Gespecialiseerde verhuisbedrijven weten met alle ervaring die ze hebben opgedaan precies wat hiervoor nodig is. U kunt hier gebruik van maken door de planning door hen te laten maken. Deze planning kunt u er te allen tijde bijpakken wanneer u even niet weet wat er staat te gebeuren. Ook dit zorgt voor een stukje extra rust waar u baat bij heeft tijdens de verhuizing. 

#3: Doe spullen weg die u niet gebruikt

Een verhuizing is de uitgelezen mogelijkheid om spullen weg te doen die u niet meer gebruikt. Ontspullen wordt dit ook wel genoemd. Het is goed denkbaar dat u jarenlang in uw oude woning heeft gewoond. De kans is dan ook groot dat u veel spullen heeft verzameld in de loop van de jaren. Ook spullen die u niet meer gebruikt. 

Als dit nog goed bruikbare spullen zijn is het zonde om deze spullen weg te gooien. Vaak kunt er familie of bekenden blij mee maken. Hebben zij er geen behoefte aan? Dan kunt u het naar de spullenhulp (laten) brengen, zodat uw spullen een tweede leven kunnen leiden. 

5 Tips voor een seniorenverhuizingen

#4: Regel contracten op tijd

Wanneer u denkt aan een verhuizing, denkt u allereerst waarschijnlijk aan de meubels en de andere spullen die verhuisd moeten worden. Dat is logisch, omdat dat de spullen zijn waar u dagelijks naar kijkt en op zit. Wat echter snel vergeten wordt, zijn de administratieve zaken. Denkt u daarbij aan de adreswijziging bij het dagblad wat u leest, het wijzigen van uw contract voor tv en internet en de aanpassing van uw energiecontract.

Hoewel het meeste tegenwoordig online of telefonisch geregeld kan worden, is het toch verstandig hier op tijd mee te beginnen. Zorg dat u minstens één maand van tevoren uw contracten en abonnementen heeft aangepast. Dit zal u een hoop stress besparen. 

#5: Schakel familie of bekenden in 

Omdat verhuizen meestal een grote klus is, zijn er vele handjes nodig. Zoals we bij de eerste tip aangaven, is het daarom verstandig een verhuisbedrijf in te schakelen. Zij zetten de grote lijnen uit en coördineren de verhuizing. Maar als u daarnaast familie of bekenden heeft die willen helpen om uw spullen te sjouwen is dat natuurlijk erg wenselijk. Hoe meer handen, hoe sneller de verhuizing zal verlopen. Daarbij is het voor u ook prettig dat uw gekoesterde spullen door vertrouwde mensen worden verhuisd. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button