Tuin

5 voordelen van een beschermhoes voor je tuinset 

Wil jij jouw tuinset in het najaar en in de winter graag beter beschermen tegen de weersomstandigheden? Dit kun je natuurlijk makkelijk doen door de meubels onder een afdak te zetten of nog beter: ze ergens binnen op te bergen. Helaas heeft niet iedereen die mogelijkheid, dus wat doe je dan met jouw tuinset in de winter? Je wil immers wel dat je hem volgend jaar gewoon weer kunt gebruiken. Wij hebben een goede tip voor je: een beschermhoes voor je tuinset. In dit artikel zetten we de voordelen van zo’n hoes voor je op een rij!

1. Minder last van weersinvloeden

Een van de grootste voordelen van een beschermhoes voor je tuinset is natuurlijk dat de meubels beschermd worden tegen de weersinvloeden. Dat is in het najaar en in de winter fijn, maar ook in de zomeravonden die wat stormachtig kunnen zijn. Zo’n hoes kan ook goed beschermen tegen uv-straling op extreem hete zomerdagen. Dit is vooral fijn als je een houten tuinset hebt, aangezien deze kan verkleuren door teveel uv-licht. Zorg wel dat je kiest voor een kwalitatieve hoes, bijvoorbeeld van tuinsethoeskopen.nl

2. Langere levensduur voor je tuinset 

Het spreekt waarschijnlijk wel voor zich, maar als jij jouw tuinset beschermt met een speciale hoes, blijft deze langer mooi en kun je er dus ook langer van genieten. Tuinsets zijn vaak niet bepaald goedkoop, dus dan wil je uiteraard dat je er zo lang mogelijk mee kunt doen. De meubels verkleuren dankzij de hoes niet door de zon en ze komen ook niet onder het vuil of groene aanslag te zitten. Aanslag kan het materiaal van je tuinset aantasten, waardoor deze eerder kapot gaat. 

3. Minder onderhoud nodig 

Gebruik jij een beschermhoes voor je tuinset, dan heeft deze minder onderhoud nodig. Dat scheelt jou dus weer een hoop tijd en gedoe. In de winter en in de herfst worden tuinmeubelen vaak behoorlijk vies als je niet oplet. Ze komen bijvoorbeeld onder de bladeren, sneeuw of spinnenwebben te zitten. Een hoes zorgt ervoor dat er geen vuil op het materiaal zelf komt, waardoor je verontreiniging kunt voorkomen. 

4. Lekker makkelijk voor jou

Als het in het voorjaar eindelijk weer lekker weer wordt, wil je natuurlijk meteen buiten kunnen zitten. Heb je een beschermhoes over jouw tuinset heen zitten? Dan hoef je jouw meubels niet meer schoon te maken, je kunt ze gewoon meteen gebruiken!

5. Niet alleen voor tuinsets

Ten slotte kun je de beschermhoezen voor meer dan alleen je tuinsets gebruiken. Je kunt ook andere voorwerpen in je tuin te behoeden voor de weersinvloeden, zoals je barbecue of je parasol. Handig als je weinig tot geen overdekte ruimte in de tuin hebt en er geen plek meer is in de garage of de schuur. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button