Huis

8 trucjes om je badkamer groter te laten ogen

Dat badkamers vaak klein zijn wil nog niet zeggen dat het ook klein en krap hoeft te ogen. Er bestaan namelijk een paar trucjes waardoor je je badkamer veel ruimtelijker en groter kunt laten lijken. 

  1. Lichte kleuren 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: wit of soortgelijke lichte kleuren zorgen ervoor dat het licht weerspiegelt, waardoor de ruimte groter lijkt. Zwart of andere donkere kleuren daarentegen absorberen licht, waardoor de ruimte dus kleiner lijkt. Hoe mooi of chic je een donkere badkamer ook vindt, als je wil dat je badkamer ruimtelijk oogt kun je beter kiezen voor lichte kleuren – zowel op het gebied van tegels als sanitair – met misschien hier en daar een donker accent. 

  1. Ga voor grote tegels 

Bij tegels heb je natuurlijk ook te maken met voegen. En hoe kleiner de tegels, hoe meer voegen je krijgt, en hoe drukker en kleiner de ruimte oogt. Kies daarom het liefst voor tegels van 30 cm of groter. Wil je evengoed graag kleinere mozaïektegels, of langwerpige tegels in een visgraatpatroon? Gebruik die dan om één muur, of een deel van een muur te accentueren. Zoals de tegels bij de wc-ombouw of achter het badkamermeubel. 

  1. Gelijkvloerse douche met doorlopende tegels 

Ook lijkt je badkamer optisch groter als je voor een gelijkvloerse douche kiest, waarbij je de tegelvloer netjes door laat lopen in de douche. Perfect te combineren met een inloopdouche. 

  1. Inloopdouche 

En over inloopdouches gesproken… ook dát is een perfecte keuze op het gebied van ruimtebesparing. Je hebt namelijk maar één muurtje of een douchewand nodig, in plaats van een hele unit van een cabine. Daarnaast zit je ook niet met onhandige deuren die open moeten draaien of schuiven. Wel moet je er rekening mee houden dat het een stuk kouder is na afloop, wat vooral in de winter vervelend kan zijn. 

  1.  Douchewand van helder glas 

Wil je het écht ruimtelijk hebben, kies dan vooral voor een douchewand of douchecabine van helderglas. Op die manier wordt je zicht niet geblokkeerd, waardoor de ruimte overzichtelijk is en ruimer lijkt. 

  1. Ga de hoogte in

Bij het kiezen van sanitair kun je het beste de hoogte benutten in plaats van de schaarse breedte en diepte van de ruimte. Oftewel: kies niet voor diepe en brede meubels en kasten, maar liever voor een hoge wastafelmeubel, een langwerpig handdoekenkastje en badkamerspiegelkasten waar je spulletjes in op kunt bergen. Op die manier heb je net zo veel ruimte op je spullen op te bergen, alleen belemmert het je beweegruimte niet. 

  1. Kies de juiste spiegel 

Ook spiegels doen ontzettend veel met de (optische) ruimte. Spiegels weerkaatsen niet alleen het licht waardoor het ruimtelijker lijkt, ook zorgt de weerspiegeling ervoor dat de ruimte ook echt groter lijkt. Het klinkt misschien overbodig om te zeggen, maar hoe groter de spiegel, hoe groter het effect. Wat ons betreft kan een spiegel dan ook nooit groot genoeg zijn, zolang het mooi correspondeert met het badkamermeubel. Heb je speciale wensen wat betreft de maat of vorm van de spiegel, dan kun je ook spiegels op maat laten maken. 

  1. Opgeruimd staat netter én ruimer 

Tot slot helpt het natuurlijk ook om je badkamer opgeruimd te houden, zonder al te veel frutsels. Zo oogt het rustiger én ruimtelijker. Zorg ervoor dat al je make-up en verzorgingsproducten netjes in een kastje staan en kies voor een afgesloten wasmand die niet uitpuilt. Hier en daar een plantje, kaarsje of geurstokje kan leuk staan, maar sla vooral niet door in je accessoires. Anders oogt het al gauw rommelig en daardoor kleiner.

Gerelateerde artikelen

Back to top button