Tuin

De zoektocht naar een nieuwe loungeset

Hoewel we de laatste maanden niet echt hebben mogen genieten van warme zomeravonden, is dit wel de perfecte periode om een nieuwe loungeset aan te schaffen. Waarom? De prijzen zijn in deze tijd een stuk vriendelijker voor je portemonnee. Wil je een kwaliteitsvolle loungeset aanschaffen, maar niet de hoofdprijs voor betalen? Dan slaag je het beste buiten het seizoen. Dat gezegd hebbende. Wil jij goed slagen in jouw zoektocht naar een mooie loungeset? Lees dan even verder. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Kijk goed naar de ruimte

Die prachtige loungeset in dat glossy tijdschrift kan er nog zo mooi uitzien, maar we hebben helaas niet allemaal dezelfde luxe, grote ruimte tot onze beschikking. Je moet daarom weten hoeveel ruimte je hebt. Dit kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Past die mooie loungeset wel op jouw terras of balkon? Meten is weten, dus meet de ruimte op om er zeker van te zijn dat het tuinmeubilair dat je op het oog hebt ook daadwerkelijk past. Kijk ook goed naar de opstelling van de loungeset en overweeg eventueel een modulaire tuinset. Een modulaire set bestaat uit meerdere losse elementen. Zo’n set leent zich dus bij uitstek voor een compacte ruimte. Ook als je van verandering houdt, kan een modulaire tuinset van harte aangeraden worden. Immers, je kunt met één set ontzettend veel verschillende indelingen maken in je tuin.

Kies voor de beste kwaliteit

Toegegeven, niet iedereen heeft hetzelfde budget ter beschikking voor een nieuwe loungeset. Maar toch is het verstandig om te kiezen voor de beste kwaliteit. Een meubel van hoge kwaliteit gaat jarenlang mee. Het is een investering voor lange termijn en zo moet je er ook naar kijken. Een goedkope tuinset kan uiteindelijk toch duurkoop zijn, als blijkt dat je deze na een jaar weer moet inwisselen voor een nieuwe set. De keuze van het materiaal is daarom erg belangrijk, maar ook de kracht van het frame mag niet onderschat worden. Een aluminium frame is roestwerend en bestand tegen regen. Het is ook licht van gewicht, dus je kunt de loungeset gemakkelijk verplaatsen. Andere duurzame materialen zijn hardhout (denk aan: teakhout en steigerhout), rotan en wicker.

Gerelateerde artikelen

Back to top button