Huis

Afvalcontainer huren

Wanneer je gaat verbouwen in huis of gewoon veel oude spullen hebt waar je van af wilt; het is vaak geen doen om op en neer naar de stort te rijden. Denk dan eens aan het huren van een afvalcontainer. Deze worden geplaatst waar en wanneer jij wilt en ook weer opgehaald. Je gooit hier heel makkelijk al het bouwafval in en het verhuurbedrijf zal dit voor je verwerken. Ideaal! In dit artikel lees je alles over het huren van zo’n afvalcontainers.

Soorten afvalcontainers

Je ziet ze tegenwoordig in bijna iedere straat wel staan; bouwcontainers. Ideaal om je troep bij een verbouwing in te gooien. Let er op dat niet altijd álles in de container gegooid mag worden, in verband met de verwerking van het afval. Er zijn dan ook verschillende soorten containers te huur, zodat het afval netjes gesorteerd blijft. 

Bouw- en sloopafval: Hier mag afval in afkomstig uit de keuken, woonkamer, badkamer, muren en vloeren

Grofvuil: Hier mag afval in zoals tapijt en (groot) meubilair zoals tafels, stoelen en kasten 

Schoon puin: Hierin mag je metselwerk en betonconstructies zonder verontreiniging gooien 

Dakafval: Hier mag dakleer, dakbedekking, teer, hout, kunststof, plastic en isolatiematerialen in

Houtafval: Allerlei soorten hout zoals spaanplaten, geschilderd hout, deuren, kozijn en onbekleed meubilair kun je in deze container kwijt

Groenafval: Veel wat uit de tuin komt mag hierin, zoals zand, aarde, klei, potgrond en graszoden 

Formaten van bouwcontainers

De meeste verhuurbedrijven bieden vier formaten containers aan (3m³, 6m³, 10m³ en 15m³). Voor een kleine klus of voor het opruimen van het huis, wordt het kleinste formaat container geadviseerd. Denk hierbij aan de verbouwing van een badkamer of tuin. Deze zijn in de meeste gevallen 3m³ groot; wat goed is voor ongeveer 3 kuub afval. Deze containers passen makkelijk op een parkeerplaats. De meest gehuurde containers zijn 6m³ groot. Dit is prima voor een gemiddelde verbouwing van een huis of tuin. Ook deze container past op een parkeerplaats. Hierna komt de container van 10m³. Dit is de grootste maat container die nog op een gemiddelde parkeerplaats past. Deze containers zijn goed voor grote verbouwingen of renovaties waar veel afval vanaf komt. Deze containers zijn vaak ook als gesloten optie te huur, zodat omwonenden geen last hebben van het afval. De grootste containers die te huur zijn bij de meeste bedrijven, is 15m³ groot. Houd er rekening mee dat er minimaal 2 standaard parkeerplaatsen nodig zijn voor het stallen van deze container. Deze worden dan ook niet vaak gehuurd, behalve bij complete huisverbouwingen of grote renovaties. Twijfel over welke maat geschikt is voor jouw klus? Overleg dan met een aannemer of vraag het verhuurbedrijf om advies.

Gerelateerde artikelen

Back to top button