Overig

Alles op zak?

Story Highlights
  • Wat neem, jij eigenlijk mee?
  • EDC staat voor Everyday Carry
  • Wees op alles voorbereid

Altijd als ik het huis verlaat, heb ik een zakdoek bij. Dat klinkt niet spectaculair, maar heeft me al wel vaak geholpen. Wat neem jij altijd mee?

Dagelijkse routines

Mensen zijn gewoontedieren. Al ben je nog zo’n warhoofd, een minimum aan routine maakt deel uit van elke dag en geeft vorm aan je leven. Daar is niks verkeerd mee. In tegendeel: het zorgt ervoor dat je leven wat makkelijker wordt en geeft een bepaalde vorm van veiligheid. Stel dat één van je routines is, de sleutel van de auto telkens op dezelfde plaats leggen. Dat bespaart je elke dag de energie van het zoeken van die sleutel. Toegegeven, dit is een gewoonte die niet iedereen heeft, ook al zouden sommigen er wel mee gebaat zijn. Een gelijkaardige routine is telkens dezelfde spullen meenemen voor je de deur uitgaat. Het geeft een veilig gevoel: alles op zak, dus is het in orde om te vertrekken. Wat is jouw DailyGear? Ervaar jij ook niet dat je min of meer naakt bent zonder die spullen?

Altijd meenemen

Er is zelfs een afkorting uitgevonden voor het geheel van items dat je altijd bij je hebt: EDC, hetgeen staat voor Everyday Carry. Wat dat dan precies is, wordt door iedereen anders ingevuld. Een gsm, sleutels en een portefeuille zullen vermoedelijk wat gemeenschappelijk zijn voor alle mensen. Maak zelf maar even de opsomming van spullen die je steeds bij je draagt.

EDC is niet noodzakelijk beperkt tot de inhoud van je broek- of jaszak. Denk maar aan de handtas van vrouwen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de handtas zelf de Everyday Carry is, wat die allemaal bevat is doorgaans toch niet geweten. Sommige mensen die vaak op de baan zijn, leggen in hun wagen altijd enkele spullen die van pas komen in geval van nood, Olight zaklampen bijvoorbeeld.

Voorbereid op alles

Als je even verder denkt, beperkt dat ‘in geval van nood’ zich eigenlijk niet tot ritjes met de auto. Je kan altijd wel een kleine of grote tegenslag hebben die je tijdelijk in de problemen brengt: een mankementje aan je fiets, de scharnier van de deur stuk, de ritssluiting van je broek defect, noem maar op. Heel vervelend, soms zelfs gênant. Bovendien is hulp niet altijd binnen handbereik. Waarom zou je dan je Everyday Carry niet uitbreiden met handig gereedschap om jezelf te redden? Je zou Leatherman multitools kunnen aanschaffen. Die dingen zijn compact op te vouwen zodat je ze altijd en overal kan meenemen.  Beschouw het als een verzekering voor onvoorziene ongemakken. Fijn idee toch om op alles voorbereid te zijn?

Gerelateerde artikelen

Back to top button