Huis

Ramen en deuren

Story Highlights
  • Kies een raam met karakter
  • Er zijn heel erg veel mogelijkheden
  • Mooi: kunststof schuifdeuren richting de tuin

Voor de kozijnen van je ramen kan je veel verschillende kleuren en materialen kiezen. Omdat ze mee het uitzicht van je woning bepalen, maak je maar beter de juiste keuze.

Karaktervolle ramen

Ramen en deuren kunnen je woning maken of kraken. Afhankelijk van de plaatsing kunnen ze een huis er heel uitnodigend laten uitzien ofwel heel gesloten. Je hebt waarschijnlijk al wel eens een huis gezien zonder enige raam aan de straatkant. Dat geeft onmiddellijk de indruk dat de eigenaars zich wat verschansen achter de muren, een kasteelheer in zijn burcht als het ware. Net zo goed geldt dat een groot aantal ramen aan de straatkant doet vermoeden dat er mensen wonen met een brede kijk op de wereld. Het is geen exacte wetenschap natuurlijk, maar misschien reflecteren het aantal ramen en hun plaatsing een beetje de karaktertrekken van de bewoners. Ze zijn als het ware de ziel van je woning.

Veel mogelijkheden

Voor de kozijnen kan je kiezen uit verschillende materialen. Vroeger werd vaak met hout gewerkt. Het nadeel daarvan is dat het wel wat onderhoud met zich meebrengt. Er zijn ook onderhoudsarme  alternatieven. Je kan bijvoorbeeld kunststof ramen laten plaatsen, daar heb je geen omzien naar. Een ander mooi voordeel van kunststof ramen is dat je heel veel verschillende kleuren kan kiezen. Er zijn wel 150 varianten. Bovendien kan je opteren voor een motief van houtnerf of voor matte en metallic profielen. Uiteraard heb je de nodige garantie, tot 15 jaar, zowel op de structuur als op de kleur. Invloeden van weer en wind zullen je gemoedsrust dus niet kunnen verstoren.

Verlengde tuin

Ook je deuren kan je uiteraard laten maken in hetzelfde materiaal. En als je een tuin hebt of een terras, kan je een kunststof schuifdeur overwegen. Geen zorgen, qua isolatie en beveiliging tegen inbraak is er geen verschil met een traditionele draaiende deur. Zeker in de zomer, als je bij mooi weer de schuifdeur laat open staan, creëer je een verlengstuk van de tuin. Je kan dan van binnenuit genieten van de fluitconcerten van de vogeltjes of van de geurende bloemen die je hebt aangeplant. En als je tijdens een afkoelend zomeronweer, de schuifdeur open zet, haal je bakken frisse lucht in huis. Heerlijk toch? Wel opletten natuurlijk dat het niet binnen regent.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button