Overig

Bakspray kopen? Hierop moet je letten!

Als je regelmatig bakt, zijn een aantal tools onmisbaar in je keuken. Eén daarvan is bakspray, al wordt dit bakhulpmiddel vaak over het hoofd gezien. De ene bakspray is de andere niet, want er kunnen nogal grote verschillen zitten tussen de baksprays die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Wil je een bakspray kopen? Dan is het handig om op een aantal dingen te letten. Op deze pagina lees je er alles over.

Wat is bakspray precies?

Bakspray, ook wel bekend als kookspray of anti-aanbakspray, is een niets meer en niets minder dan olie in een spuitbus. Doordat de olie in een spuitbus zit, kun je ermee gemakkelijk bakvormen, braadpannen, ovenschalen en bakplaten invetten. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk de anti-aanbakwerking, waardoor je gerechten gemakkelijk uit de vorm komen zonder dat er restjes in de vorm achterblijven. Dit maakt het niet alleen handig voor het bakken van cakes en muffins, maar ook voor het braden van vlees en groenten.

Waarom kiezen voor bakspray?

Je kunt een vorm of schaal prima invetten met roomboter of een scheutje olijfolie. Toch zijn er een aantal redenen om toch te kiezen van bakspray. De voornaamste reden is dat je dankzij de spray gelijkmatig over de hele vorm een dun laagje vet kunt aanbrengen. Dit laagje kun je eventueel nog opbouwen. De smaak van bakspray is ook neutraler dan van bijvoorbeeld roomboter, waardoor het product de smaak van je producten dus niet beïnvloedt. Je kunt zelfs baksprays kopen waarin erg weinig calorieën zitten. Deze sprays kun je zelfs gebruiken als je een dieet volgt en zijn en gezondere optie dan olie of boter. Bakspray is dus ook een uitkomst voor mensen die streven naar een gezondere levensstijl zonder concessies te doen aan de heerlijke smaak van zelfgemaakt gebakken goed.

Waarop moet je letten als je bakspray gaat kopen?

Als je bakspray wilt kopen, is het verstandig om op een aantal dingen te letten.

Dat zijn:

  • De ingrediënten: kies voor een bakspray met eenvoudige en herkenbare ingrediënten. Vermijd sprays met kunstmatige toevoegingen en conserveermiddelen.
  • Kies voor een Nevelspray: Zoek naar een bakspray die een fijne nevel produceert om gelijkmatige dekking te garanderen. Dit helpt om ervoor te zorgen dat je gerechten niet aan de bakvorm blijven plakken.
  • Reviews: Lees recensies of vraag aanbevelingen om ervoor te zorgen dat de bakspray daadwerkelijk een uitstekend anti-aanbakvermogen heeft.
  • Het aantal calorieën: het is natuurlijk zonde om bakspray te kopen waarin veel calorieën zitten. Dan voeg je namelijk onnodig veel calorieën toe aan alle baksels en gerechten waarbij je de spray gebruikt. 
  • De Prijs-Kwaliteitverhouding: Vergelijk prijzen en kwaliteit om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Soms bieden merkloze varianten dezelfde voordelen als bekende merken.

Waar kun je bakspray kopen?

Tegenwoordig kun je bakspray op veel plekken kopen, zowel online als offline. Check bijvoorbeeld de supermarkt om de hoek, want die heeft vast wel een assortiment aan verschillende sprays in uiteenlopende formaten en van diverse merken. Online kun je baksprays kopen in webshops die zich richten op bakken en/of koken. Baktotaal.nl is daar een goed voorbeeld van. Deze webshop heeft een uitgebreid assortiment aan baksprays, waaronder de geliefde PAM Original Cooking Spray (bakspray) 170gr. Deze bakspray staat erom bekend dat het geen vet, geen calorieën, geen natrium, geen cholesterol bevat en ook geen bijsmaak heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button