Travel

Boek nu jouw weekend weg naar Friesland

De provincie van water, suikerbrood en fierljeppen. De Friese taal, de Sneekweek en de Tocht der Tochten. Breng een bezoek aan een Elfstedenstad en kom tot rust in de natuur. Friesland heeft een hoop te bieden voor een geweldig uitje! Er zijn verschillende manieren om heerlijk te overnachten in deze provincie, waar we je graag meer over vertellen. 

Boek een authentiek vakantiehuis

Een heerlijk weekend weg begint bij een fijne verblijfsaccommodatie. Boek een vakantiehuis in Friesland bij de VVV om verzekerd te zijn van een authentiek verblijf. Je kunt terecht bij een van de verschillend vakantieparken in de provincie, maar bijvoorbeeld ook in particuliere vakantiewoningen. Veel van deze vakantiewoningen zijn gelegen aan het water, zeker in Zuidwest Friesland. Dit gebied staat dan ook bekend als ‘Waterland’. De vakantiehuisjes zijn voorzien van alle gemakken, zodat jij alleen nog maar hoeft in te trekken en te genieten. 

Ga gezellig naar de camping

Ook kampeerliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Friesland. Er zijn verschillende campings met allerlei soorten mogelijkheden. Zo kun je je eigen tent of camper meenemen, maar ook een luxe glampingtent of bungalow huren. Of je nu middenin de bossen wilt kamperen of heerlijk aan een kabbelend riviertje; laat je onderdompelen door de Friese natuur en kom helemaal tot rust. 

Wat te doen in Friesland?

Friesland staat dus bekend om het water. Huur een sloepje en verken Friesland vanaf het water. Vaar langs weelderige natuur, de mooiste boerderijen en historische dorpjes en steden. Bezoek een Elfstedenstad of ga een dagje winkelen in het gezellige en historische centrum van Sneek. Ook zijn er verschillende musea te bezoeken en verschillende wandel- en fietsroutes die je kunt gebruiken om Friesland te ontdekken. Bekijk meer tips voor vakanties en uitjes in Friesland op de site van de plaatselijke VVV.

Eten en drinken

Friesland heeft haast een eigen cultuur met zelfs een eigen officiële taal. Hier horen dan ook lokale specialiteiten bij, zoals oranjekoek, Fries suikerbrood en dúmkes. Uiteraard kan een lekker Fries biertje of een verse vis ook niet ontbreken aan jouw bezoek aan de provincie. 

Kunst en cultuur

Wat moet je nu écht gezien hebben als je in Friesland bent? Natuurlijk is de Afsluitdijk iconisch voor Friesland, net als de steden van de Elfstedentocht. Hoewel een schaatstocht er vaak niet meer inzit, zijn er nu elf fonteinen ontworpen die de Elfstedentocht in ere houden. 

Daarom is Friesland dé bestemming van jouw volgende uitje

Als je dol bent op cultuursnuiven, natuur en water dan zit je in Friesland goed. Ga terug in de tijd met een wandeling door één van de vele historische steden. Eet een heerlijk stuk suikerbrood en ontdek Friesland vanaf het water met een sloepje. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button