Travel

Costa Rica met kinderen: ontdek de natuurlijke wonderen van dit prachtige land

Met een ongerepte natuurlijke schoonheid en een overvloed aan wilde dieren, is Costa Rica een fantastische bestemming voor een reis met het gezin. De natuurlijke wonderen van dit prachtige land leveren jou en je gezin unieke ervaringen op. Vertrek je naar Costa Rica met kinderen, dan is het goed om te weten welke hoogtepunten de moeite waard zijn om te verkennen. Hieronder vertellen wij je meer over de natuurlijke wonderen van dit veelzijdige land.

Nationale parken

Zijn jij en je gezin dol op natuur, dan ben je in Costa Rica helemaal op de juiste plaats. Het land is namelijk voorzien van diverse prachtige nationale parken, waar je tijdens je vakantie een bezoek aan kunt brengen. Bekende parken zijn bijvoorbeeld het Corcovado National Park, Monteverde National Park, Tortuguero National park en het Manuel Antonio National Park. 

In deze bijzondere natuurgebieden kijk je echt je ogen uit. Je spot er tal van verschillende dieren, waaronder bijvoorbeeld apen, luiaards, wasberen, jaguars en toekans. Er is van alles te doen in deze parken. Verken de regenwouden, stranden en rivieren of ga heerlijk wandelen, snorkelen of kajakken. Zulke activiteiten zijn zowel leuk voor kinderen als voor volwassen. Een bezoek aan een bijzonder nationaal park zal je dan ook niet snel meer vergeten.

Vulkanen

Costa Rica kent diverse actieve vulkanen, zoals de Rincón de la Vieja-vulkaan en de Arenal-vulkaan. Deze vulkanen zijn echte toeristische trekpleisters, door de excursies die beschikbaar zijn in de omgeving hiervan. Als je graag een educatieve, indrukwekkende ervaring krijgt tijdens je vakantie, dan kun je overwegen om zo’n vulkaangebied te bezoeken. Van wandelen in een vulkanisch landschap tot het volgen van een begeleide tour, er is genoeg te doen. De vulkanen van Costa Rica zijn op verschillende manieren op een veilige wijze te bezoeken, waardoor het een activiteit is voor jong en oud.

Stranden

Costa Rica staat ook bekend om zijn vele stranden. Het bezoeken van een of meerdere van die mooie stranden, is ideaal voor een familievakantie. Populaire stranden zijn bijvoorbeeld Manuel Antonio Beach, Playa Carrillo, Samara en Tamarindo. Het land heeft een gigantische kustlijn, waardoor je genoeg mogelijkheden hebt. Veel stranden zijn ontzettend lang en voorzien van prachtige palmbomen. De stranden zijn uitermate geschikt om te zonnebaden, een strandwandeling te maken of andere wateractiviteiten te beoefenen. Zwemmen, snorkelen, surfen: het is allemaal mogelijk!

Watervallen

Als je gaat reizen met kinderen en graag van de natuurlijke wonderen van Costa Rica geniet, dan is het ook een aanrader om een bezoek te brengen aan één of meerdere watervallen. Het land heeft een aantal indrukwekkende watervallen, die jou en je gezin bijzondere uitzichten bieden. Sommige watervallen zijn alleen bereikbaar via een boot en anderen weer via een wandeltocht.  

Enkele watervallen die de moeite waard zijn om te ontdekken, zijn bijvoorbeeld de La Fortuna waterval, Nauyaca waterval, Diamante waterval en Catarata Bijagual. Bij veel watervallen heb je de mogelijkheden om te zwemmen en te wandelen. Sommige watervallen bieden ook de optie om te ziplinen of te raften.

De populaire bestemming Costa Rica heeft naast de bovenstaande voorbeelden nog meer andere natuurlijke wonderen te bieden. Het is dan ook een land waar je met je gezin een onvergetelijke tijd tegemoet kunt gaan. Bepaal welke hoogtepunten je graag bezoekt en vergeet vooral niet te genieten van al het moois!

Gerelateerde artikelen

Back to top button