Huis

Creëer een licht en luchtig huis met behulp van glas

Ben je toe aan verandering in huis en wil je graag een licht en luchtig huis, overweeg dan eens om glas te verwerken in je interieur. Het is een materiaal waar je misschien niet direct aan denkt, echter kan glas een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Zo zorgt glas voor een luchtige sfeer aan je huis, laat het veel licht door en dit tezamen creëert een ruimtelijk effect. Daarnaast is glas met veel verschillende stijlen te combineren, is het makkelijk te onderhouden en is het zeer duurzaam. Het toepassen van glas in je interieur kun je op een aantal verschillende manieren doen. 

Grote glazen ramen

Een grote trend die je nu veel ziet zijn grote glazen ramen in huis. Ben je van plan om te verbouwen dan is het plaatsen van een groot kozijn zeker het overwegen waard. Een groot raam zorgt voor veel lichtinval, kan extra warmte geven op zonnige dagen en het geeft vaak een prachtig uitzicht op je tuin. Het plaatsen van een groot raam in een kamer kan een heel open en ruimtelijk gevoel geven en past ook perfect bij een moderne inrichting.

Een glazen wand als scheiding

Ook is glas heel geschikt om te gebruiken als scheidingswand, met een glazen wand kun je namelijk heel gemakkelijk een grote ruimte verdelen in meerdere stukken. Vaak kiezen mensen eerder voor een normale scheidingswand, het grote nadeel hiervan is dat het veel licht tegenhoudt. Met glas hou je juist veel lichtinval en dit zorgt onder andere voor een ruimtelijk effect in huis. Door gebruik te maken van een glazen wand blijven de verschillende ruimtes met elkaar in verbinding. Een glazen wand is bijvoorbeeld heel geschikt als scheiding tussen de keuken en de woonkamer, hiermee voorkom je vervelende luchtjes in de woonkamer maar blijft de keuken toch in het zicht.

Een glazen achterwand voor in de keuken

Ook is glas heel goed toepasbaar in de keuken, bijvoorbeeld door het plaatsen van een glazen achterwand doormiddel van een glasplaat keuken. Door het plaatsen van een glazen achterwand geef je aan je keuken een schoon, ruimtelijk en luxe effect. Nog een groot voordeel, keukenglas is heel makkelijk schoon te maken en is daarom erg hygiënisch. Ideaal dus voor in de keuken.

Glazen accessoires

De bovenstaande tips zijn wellicht redelijk ingrijpend, vooral als je niet van plan bent om te verbouwen. Wil je toch glas toevoegen aan je interieur kies dan voor glazen accessoires zoals mooie vazen, grote spiegels, lampen en kandelaars van glas. Ook met accessoires gemaakt van glas creëer je veel licht en luchtigheid aan het interieur. 

Zoals je hebt kunnen lezen is glas een materiaal dat ontzettend goed op verschillende manieren toepasbaar is in je interieur, met glas maak je van elke ruimte een luchtig en licht geheel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button