Huis

De beste tips voor het inrichten van de kinderkamer

Het is van belang dat je een ruimte in huis hebt waar je kind veilig en comfortabel kan spelen en slapen. Als je aan de slag gaat met het inrichten van de kinderkamer, is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. Het is namelijk niet alleen leuk als de kamer er gezellig uitziet, maar ook dat het veilig genoeg is en dat je kind een goede nachtrust krijgt. De beste tips voor het inrichten van de kinderkamer? Wij sommen ze hieronder voor je op!

Maak de ruimte zo veilig mogelijk

De veiligheid van je kind is van groot belang en daarom is het essentieel om veiligheidsmaatregelen te treffen in de kinderkamer. Daarbij is aan verschillende dingen te denken. Denk aan bijvoorbeeld het afdekken van stopcontacten, kinderbeveiliging op kasten, het wegwerken van snoeren en koorden en het plaatsen van veilige planten. Probeer daarnaast meubilair met scherpe hoeken te vermijden.

Maak het gezellig met accessoires

Met behulp van een aantal accessoires maak je de kinderkamer in één klap gezelliger. Het is daarom een goed idee om wat leuke accessoires toe te voegen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld posters, speelgoed, knuffels, kussentjes, een vloerkleed, opbergmanden en ga zo maar door. Heeft je kind zich goed gedragen tijdens het verbouwen/inrichten van de kinderkamer? Dan kun je overwegen om wat uitdeelcadeautjes te geven. Sommige uitdeelcadeaus zijn bovendien geschikt voor het decoreren van de kamer, waardoor je twee vliegen in één klap slaat.

Zorg voor goede raamdecoratie

Om ervoor te zorgen dat je kind een goede nachtrust krijgt, is het belangrijk om te investeren in raamdecoratie. Het is verstandig om de ruimte zo goed mogelijk te verduisteren, zodat het volledig donker is als je kind wilt slapen. Blijft er licht naar binnenkomen, dan is het mogelijk dat je kind vaker wakker is. 

Als je raamdecoratie zoekt voor in de kinderkamer, dan is het slim om te gaan voor verduisterende raamdecoratie. Zo zijn rolgordijnen verduisterend of bijvoorbeeld rolluiken uitstekende keuzes. Met die soorten raamdecoratie ben je verzekerd van een volledig donkere kamer, wat ervoor zorgt dat je kind beter slaapt.

Kies een mooi kleurenpalet

De kleuren in de kinderkamer bepalen voor een groot deel de uitstraling. Des te belangrijker is het dat je kiest voor een mooi kleurenpalet. Houd bij het kiezen van de kleur ook rekening met het feit dat het over een aantal jaar nog passend is. Dan hoef je niet binnen no time weer voor een make-over te zorgen. Kleuren die veel gebruikt worden in kinderkamers zijn bijvoorbeeld zachtroze, lichtblauw of mintgroen. Het is uiteraard ook een mogelijkheid om voor rustige, neutrale kleuren te kiezen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld wit, beige, zwart, grijs of bruin.

Zorg voor voldoende verlichting

De verlichting is ook een belangrijk onderdeel van de kinderkamer. Wel is het van belang om te kiezen voor rustgevend licht. Het is dan ook een aanrader om voor rustig en indirect licht te gaan, omdat fel licht niet verstandig is. Kies bijvoorbeeld voor een wandlampje, nachtlampje of plafondlamp met zacht licht. Zo wordt de verlichting niet te fel, wat beter is voor de ogen van je kind.

Met deze tips lukt het je om een veilige en mooie kinderkamer te realiseren. Richt je de kamer op een goede manier in, dan heb je er jarenlang plezier van!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button