Overig

De voor- en nadelen van een werktelefoon

Als ondernemer wil je natuurlijk altijd bereikbaar zijn voor (nieuwe) klanten. Maar je wilt natuurlijk niet dat dit ten koste gaat van je privé telefoon. En dan zijn we nog niet eens begonnen over het gedoe om je zakelijke belminuten te scheiden van je privé belkosten. Wellicht is een werktelefoon dat iets voor jou!

De voordelen van een werktelefoon

Een werktelefoon kan fijne voordelen hebben voor jou als ondernemer. Of je nu kiest voor een Samsung zakelijk abonnement of een zakelijk sim-only abonnement; je privéleven zal er altijd op vooruit gaan. Een groot voordeel van een werktelefoon is namelijk dat je deze kan uitschakelen, zonder belangrijke berichten te missen van bijvoorbeeld je familie of vrienden. Je kunt je werktelefoon zó instellen dat bellers die je na een bepaald tijdstip proberen te bereiken, automatisch naar de voicemail worden doorgestuurd. Hierdoor hoef je ’s avonds of in het weekend niet meer gestoord te worden door zakelijke telefoontjes. 

Makkelijkere administratie

Een ander voordeel van een werktelefoon is dat je ook aparte facturen krijgt van je belkosten. Zakelijke belkosten zijn namelijk fiscaal aftrekbaar, ook als je met je privé telefoon belt. Het is dan een hele klus om precies aan te duiden welke minuten privé zijn en welke zakelijk. Bij een aparte telefoon hoort ook een apart abonnement, zoals een zakelijke sim-only. Hierbij betaal je een vast maandelijks bedrag voor een bepaald aantal belminuten, sms’jes en MB’s. Hier krijg je maandelijks een aparte factuur van, waar al je zakelijke belkosten exclusief btw overzichtelijk op een rijtje staan.  

Professionaliteit

De kans is groot dat het bericht dat je inspreekt als voicemail voor je zakelijke klanten anders is dan voor je familie en vrienden. Hetzelfde geldt ook voor je profielfoto op whatsapp. Een aparte werktelefoon straalt dan ook professionaliteit uit. Je kunt een zakelijke Whatsapp aanmaken en een ander voicemailbericht inspreken. 

De nadelen van een werktelefoon

Natuurlijk zijn al deze voordelen fantastisch, maar laten we wel realistisch blijven. Ook aan een werktelefoon zitten wat nadelen. Zo is het bijvoorbeeld niet voor iedereen fijn om altijd maar twee telefoons bij te hebben. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om tijdens je avondje uit je werktelefoon lekker thuis te laten, maar overdag of tijdens kantooruren zal je altijd met twee telefoons rondlopen. Echter is ook daar een oplossing voor bedacht! Sommige toestellen zijn zo gemaakt dat er twee simkaartjes in kunnen. Dit betekent dat je op één telefoon kunt schakelen tussen twee verschillende nummers. Je kunt dan bijvoorbeeld je zakelijke nummer na een bepaald tijdstip automatisch naar de voicemail laten gaan.  Wanneer je kiest voor een dergelijk toestel met dual-sim, kan het wel weer lastig zijn om werk en privé uit elkaar te houden. Een aparte werktelefoon kun je letterlijk uitzetten en wegleggen, zonder dat je belangrijke oproepen mist van de mensen om je heen. 

Kies jij voor een werktelefoon?

Een werktelefoon straalt meer professionaliteit uit en kan je helpen om je werk beter gescheiden te houden van je privéleven. Ook kun je de administratie makkelijker bijhouden, doordat al je zakelijke belkosten op aparte facturen ontvangt vanuit je provider. Een nadeel is wel dat je met twee aparte telefoons rondloopt. Dit kan echter worden opgelost door gebruik te maken van een dual-sim toestel, waarbij je gemakkelijk kan switchen tussen twee nummers. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button