Huis

De voordelen van een schroeffundering

Onder ieder gebouw hoort een goede fundering om te zorgen dat het stabiel blijft staan. Ook onder de woning die je wellicht wilt gaan bouwen voor jezelf. Een modern alternatief voor traditionele funderingen is de schroeffundering. Dit is een innovatie methode waar stalen, schroefvormige palen op de juiste locaties letterlijk in de grond geschroefd worden met hydraulische apparatuur. Door de spiraalvorm van de paal zit hij daarna stevig in de bodem verankerd. We bespreken wat zoal de voordelen zijn van een schroeffundering.

Snelheid door directe belastbaarheid

Tijd is een factor bij het bouwen. Niet alleen om minder tijd minder kosten betekent en meer tijd meer kosten. Maar ook omdat bouwbedrijven meer dan genoeg om handen hebben en het liefst zo min mogelijk tijd per klus hoeven te besteden, zodat ze snel weer door kunnen naar de volgende. Schroeffundering biedt dat voordeel van snelheid ten opzichte van traditionele funderingsmethoden. De installatie vindt snel plaats, en daarna is de fundering meteen belastbaar, zonder dat je nog op uitharding hoeft te wachten zoals bij beton. De schroefpalen zitten zo stevig verankerd dat ze meteen belasting aan de grond kunnen overdragen. Dat verkort al met al de bouwtijd aanzienlijk.

De grond wordt nauwelijks verstoord

Denk even aan traditionele methoden van fundering. Vaak is het daarbij nodig om een diepe bouwput te graven. Daarbij wordt de grond sterk verstoord. Dat is milieutechnisch gezien een onwenselijke situatie. Bij een schroeffundering is dit heel anders. Bij het plaatsen hiervan wordt het terrein grotendeels onaangetast gelaten. Je schroeft immers alleen op enkele plekken een schroefpaal in de grond. Die schroefpaal is vervolgens ook nog eens herbruikbaar, dus als je huis ooit gesloopt of verplaatst wordt, kan de schroeffundering eenvoudig weer verwijderd worden om ergens anders opnieuw ingezet te worden. 

Afbeelding met persoon, kleding, schoeisel, grond

Automatisch gegenereerde beschrijving

Schroeffundering is geschikt voor allerlei grondsoorten

Tamelijk uniek aan schroeffundering is de veelzijdigheid ervan. Niet alleen door de herbruikbaarheid van de schroefpalen, maar ook omdat het in verschillende soorten terrein toegepast kan worden. Schroefpalen werken in een diversiteit aan grondsoorten, omdat ze zich aanpassen aan allerhande verschillende bodemsoorten. Daardoor kun je bij het bouwen zand, klei of zelfs ook nog op rotsachtige grond gebruikmaken van schroeffundering.

Schroeffundering is dus een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele methodes van fundering door de minimale grondverstoring. Daarnaast is het erg praktisch door snelle belastbaarheid en het feit dat het op allerlei plekken toe te passen is. Het is een innovatieve en veelzijdige methode van fundering die een goede, moderne keuze vormt bij bouwprojecten. Wellicht ook bij dat van jou!

Gerelateerde artikelen

Back to top button