Huis

De voordelen van zonnepanelen op een rij

Wanneer je erover nadenkt om zonnepanelen te installeren, dan brengt dat een hoop voordelen met zich mee. Wellicht ben je al bekend met een paar van die voordelen, zoals de kosten die je bespaart op je energierekening. We gaan graag wat dieper in op de voordelen van zonnepanelen, zodat je precies weet waar jij aan toe bent.

Kostenbesparend

Zoals je in de inleiding al hebt kunnen lezen, zijn zonnepanelen in de eerste plaats kostenbesparend. Momenteel verbruik je in jouw woning energie dat opgewekt wordt door de energieleverancier. Zonnepanelen wekken door middel van zonlicht hun eigen stroom op, ook wel bekend als zonne-energie. Deze zonne-energie is dus geheel vrij van fossiele brandstoffen en daarom is het goed voor het milieu en het klimaat. Doordat jij dankzij jouw zonnepanelen je eigen stroom opwekt, ben je minder afhankelijk van de energieleverancier en heb je niet meer te maken met prijsstijgingen. Wanneer je geniet van veel zonuren, zoals in de zomer, dan kan het zijn dat je meer energie opwekt dan dat je verbruikt. Deze energie lever je terug aan net en dat wordt op het einde van het jaar verrekend op de nota. Wist je dat je de te veel opgewekte zonne-energie ook kunt opslaan op een accu? Bij Zonnepanelen Brabant kun je daarvoor terecht; het is het investeren waard, want dankzij een accu kun jij op elk gewenst moment gebruikmaken van de extra energie. 

Goed voor de ondernemer

Het installeren van zonnepanelen is niet alleen voordelig voor de particulier, maar ook voor de ondernemer. Of je nu een zzp’er bent of de eigenaar van een groot boerenbedrijf, door zonnepanelen kun je een hoop kosten besparen die je vervolgens weer kunt investeren in de groei van jouw bedrijf. Daarnaast wordt het voor bedrijven steeds belangrijker dat ze kijken naar mogelijkheden om te verduurzamen. Zonnepanelen zijn een heel goed begin om te voldoen aan de steeds strenger wordende eisen vanuit de overheid met betrekking tot milieuvriendelijkheid. Daarom kun je gebruik maken van verschillende regelingen en subsidies die de aanschaf van zonnepanelen voor jouw bedrijfspand een stuk goedkoper maken. Je kunt tot wel 50 procent van de aankoopkosten terugvragen aan de belastingdienst!

Een hogere waarde van het pand

Een groot voordeel van zonnepanelen op het dak, is dat het de waarde van het pand aanzienlijk verhoogt. Niet alleen zonnepanelen, maar elke vorm van verduurzaming verhoogt de waarde van het pand. Het soort pand maakt hierbij niet uit, zowel een bedrijfspand als een woning kan in waarde stijgen dankzij het plaatsen van zonnepanelen. Deze waardestijging is voordelig wanneer je het huis in de toekomst wil verkopen; je kunt de waarde van je huis tot wel drie ton laten stijgen door het plaatsen van 15 zonnepanelen! Die overwaarde is veel meer dan de kosten van de zonnepanelen. Het verduurzamen van je woning of bedrijfspand is dus een investering op zich, die zichzelf terugverdient doordat je lagere kosten hebt tijdens het gebruik van het pand en door een overwaarde van een eventuele verkoop in de toekomst. Is jouw bedrijfspand nog niet voorzien van duurzame zonnepanelen? Zonnepanelen Brabant levert onder andere zonnepanelen in Bergen op Zoom, Etten-Leur, Oud-Gastel en Roosendaal.

We helpen het milieu

Een laatste voordeel van zonnepanelen waar we graag wat dieper op ingaan, is het feit dat we het milieu een handje helpen. De ontwikkeling van de mens is voor ons prettig, maar de aarde houdt ons niet bij. Daarom moeten we een stapje terug doen en onze slimme technologie inzetten om het voor mens, dier en aarde comfortabel te houden. Doordat zonnepanelen (net zoals windmolens) groene stroom opwekken, stoten we een stuk minder CO2 uit en hoeven we geen gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Fossiele brandstoffen zijn niet alleen slecht voor de aarde en voor mensen, maar ze beginnen ook op te raken. Doordat we nu investeren in verduurzaming, zoals door zonnepanelen, kunnen we inspelen op een fossielvrije toekomst, die niet alleen beter is voor de aarde, maar ook nog eens kostenbesparend is – wat willen we nog meer?

Gerelateerde artikelen

Back to top button