Huis

Deze items mogen niet ontbreken in een landelijk interieur

Story Highlights
  • Warme kleuren en een gezellige sfeer
  • Ruim baan voor de houten salon- en eettafel
  • Denk aan de landelijke verlichting

Een landelijk interieur is te herkennen aan de warme kleuren en gezellige sfeer. Als je het lastig vindt om deze woonstijl in je eigen huis toe te passen, is het fijn om een aantal specifieke aandachtspunten te hebben. In dit artikel lees je welke items er eigenlijk niet mogen ontbreken bij de landelijke woonstijl. Als je alle ideeën opvolgt, creëer je ongetwijfeld een knus en stijlvol interieur!

Houten salontafel of eettafel

Wat betreft materialen is hout echt onmisbaar. Het natuurlijke materiaal heeft een warme en robuuste uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een houten vloer en koop een aantal houten meubels. Een stoere salontafel of eettafel is zeker een goede keuze! Of je nou gaat voor een robuuste boomstamtafel of een ronde houten tafel voor in de zithoek – je kunt er nooit de fout mee ingaan. Laat het materiaal daarnaast terugkomen in de landelijke hanglamp die je erboven hangt. Zo vormt alles een mooi geheel.

Landelijke verlichting

Als er al genoeg hout in je interieur is verwerkt, kun je ook kiezen voor landelijke verlichting zonder houten elementen. Ga voor een sfeervolle hanglamp met een glazen kap, een landelijke vloerlamp van ijzer of een subtiele tafellamp waarbij gebruik is gemaakt van jute of steen. Blijf binnen het neutrale kleurenpalet om de landelijke stijl nog meer te benadrukken.

Grote hoekbank

Een landelijke woonkamer is niet compleet zonder een grote plofbank. Een hoekbank waar je met het hele gezin of de vriendengroep kunt relaxen. Koop een bank zonder al te veel strakke lijnen, zodat de zithoek nog gezelliger oogt. Leg er daarnaast een extra groot vloerkleed onder in een neutrale, bijpassende kleur.

Zachte kussens en dekentjes

Vul het robuuste bankstel aan met zo veel mogelijk sierkussens en dekentjes. Bij voorkeur van een zacht of natuurlijk (ogend) materiaal. Denk aan imitatiebont, wol, linnen, katoen en fluweel. Wissel af met verschillende aardetinten en formaten voor een speels effect.

Robuust tv-meubel

Een tv-meubel met verfijnd onderstel is prachtig, maar voor een echte landelijke look kun je beter kiezen voor een robuuste variant. Een breed dressoir van onbewerkt hout, een tv-meubel met metalen details voor een industriële twist of een grote houten wandkast waar je het scherm helemaal in kunt verstoppen. Als je bang bent dat dit meubelstuk te zwaar oogt in de ruimte, kun je kiezen voor wit of licht hout in combinatie met een lichte muur.

Rieten opbergmanden

Wil je extra opbergruimte toevoegen aan je interieur? Koop dan een aantal grote rieten opbergmanden. Deze landelijke opbergers zijn decoratief en praktisch tegelijk!

Gerelateerde artikelen

Back to top button