Fashion

Dit is waarom ‘less is more’ is bij mannenmode

In de dynamische wereld van mode is een eenvoudige, doch krachtige filosofie in opkomst: “less is more”. Maar wat schuilt er achter deze eenvoudige woorden als het gaat om mannenmode? Is een minimalistische benadering echt superieur aan het omarmen van uitbundigheid en levendige designs? Laten we de nuances van deze trend ontdekken en begrijpen waarom het adagium “less is more” zo’n prominente plek heeft ingenomen in de herengarderobe.

De oorsprong van ‘less is more’

De term “less is more” is niet nieuw en heeft zijn oorsprong in de architectuur. De beroemde architect Ludwig Mies van der Rohe gebruikte deze uitdrukking om zijn minimalistische ontwerpaanpak te beschrijven. In de mannenmode zien we dit concept terug in de vorm van eenvoudige silhouetten, neutrale kleuren en het vermijden van overbodige details. Het gaat hierbij om het creëren van een tijdloze look die niet afhankelijk is van vluchtige modetrends.

Eenvoud als teken van verfijning

In tegenstelling tot wat soms wordt gedacht, betekent eenvoud in mode niet saaiheid. Integendeel, het kiezen voor eenvoudige en hoogwaardige kledingstukken kan juist een teken zijn van verfijning en goede smaak. We zien dit bijvoorbeeld bij de TWINLIFE kleding voor mannen. Door te kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit en door te investeren in tijdloze stukken, laat je zien dat je aandacht besteedt aan details en dat je waarde hecht aan duurzaamheid.

De voordelen van een minimalistische garderobe

Een van de grootste voordelen van het volgen van de “less is more” filosofie in mannenmode is dat het je helpt om een coherente en veelzijdige garderobe op te bouwen. Door te investeren in een paar essentiële stukken die goed met elkaar combineren, kun je met minder kledingstukken meer outfits creëren. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

‘Less is more’ in de praktijk

Hoe pas je nu de “less is more” filosofie toe in de praktijk? Begin met het beoordelen van je huidige garderobe. Welke stukken draag je vaak en welke hangen er al jaren ongedragen bij? Investeer in kwalitatieve basisstukken zoals een goed wit overhemd, een perfect zittende jeans en een paar klassieke schoenen. Een neutraal heren vest kopen en eventueel wat simpele accessoires kan ook. Vermijd impulsaankopen en denk goed na over elke aankoop. Vraag jezelf af of het stuk past bij je huidige garderobe en of je het over vijf jaar nog steeds zou dragen.
De “less is more” filosofie in mannenmode draait om het kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit en het waarderen van eenvoud en tijdloosheid. Door te investeren in kwalitatieve en veelzijdige stukken, kun je een garderobe opbouwen die stijlvol, duurzaam en altijd relevant is. Dus de volgende keer dat je in de verleiding komt om die felgekleurde trui met druk patroon te kopen, denk dan even terug aan de woorden van Mies van der Rohe en vraag jezelf af: is less inderdaad more?

Gerelateerde artikelen

Back to top button